Vallès

Els col·legis Santiga i Els Aigüerols es fusionaran en un nou institut escola a Santa Perpètua

L'escola Santiga acollirà els alumnes del col·legi Els Aigüerols / CEDIDA

Santa Perpètua tindrà un nou institut escola a partir del curs 2021-2022. Serà el resultat de fusionar els col·legis Els Aigüerols i Santiga, tots dos centres donaran pas a un únic projecte educatiu. Ho ha anunciat aquesta setmana el Departament d’Educació, a conseqüència d’una sostinguda baixada de la demanda de places d’escolarització de primària al municipi.

El nou centre estarà ubicat a l’edifici de l’Escola Santiga, que té només demanda d’una línia, però espai per a dues. Per tant, hi seran acollits els alumnes de l’escola Els Aigüerols, que des de fa 10 anys han hagut d’estudiar en instal·lacions municipals, una part de les quals són mòduls prefabricats.

D’aquesta manera, l’espai que sobrava a primària, es podrà aprofitar per secundària. En aquest sentit, Educació ha estimat que amb aquesta fusió, l’any vinent, es podrà oferir dues línies públiques d’ESO per descomprimir els instituts Rovira-Forns i Estela Ibèrica, que ara mateix estan al límit de les seves possibilitats d’escolarització. També es podrà possibilitar a mitjà termini un increment de l’oferta de l’ensenyament postobligatori i respondre a la necessitat de l’Escola d’Adults, que es podrà ubicar finalment a l’edifici de l’Escola Els Aigüerols.

L’opció de l’Ajuntament, desestimada

El consistori de Santa Perpètua reclamava, des de fa 10 anys, una altra solució: “La decisió final del Departament d’Educació no coincideix amb la proposta que l’Ajuntament ha defensat durant tot aquest temps”, ha manifestat l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, que ha afegit que “portem més de deu anys lluitant per la construcció del nou edifici de l’Escola Els Aigüerols a l’antic camp de futbol”. Tanmateix, Garcia considera que la solució plantejada per la Generalitat fa front a les necessitats educatives del municipi i la valora positivament.

Comentaris
To Top