Ciutat

Marta Navarro (Taulí): “Cal actuar amb tranquil·litat”

La cap en funcions del Servei de Malalties Infeccioses del Taulí parla de com es prepara l’hospital

L'hospital Parc Taulí / LLUÍS FRANCO

Davant de qualsevol dubte, cap fred. Aquest és el consell que l’hospital Parc Taulí dona davant del mínim indici que es pugui tenir algun símptoma vinculat al coronavirus. Així ho detalla la cap en funcions del Servei de Malalties Infeccioses, Marta Navarro, que aquests dies afronta el delicat episodi que suposa la detecció i tractament dels pacients que han donat positiu.

Donat que es preveu que en els propers dies hi hagi un augment de casos amb característiques que podrien indicar possibles nous casos de coronavirus, Navarro assegura que cal saber on anar. “El ciutadà ha de tenir sentit comú i anar al metge de capçalera, als Centres d’Atenció Primària (CAP), en lloc d’anar al servei d’Urgències dels hospitals”, explica.

Es tracta d’una primera atenció, on el metge podrà fer una valoració prèvia i decidir si cal derivar-la a un centre hospitalari o bé seguir amb la visita a l’ambulatori. Una via que es contempla també com a possible mecanisme per alliberar les Urgències és el telèfon 061. No obstant, en els darrers dies s’han disparat les consultes telefòniques, motiu pel qual el servei ha patit un col·lapse a l’hora d’atendre i respondre les peticions.

“El Departament de Salut està sobrecarregat de feina per aquesta qüestió, i per aquest motiu s’ha registrat una demora en la resposta a les consultes de diverses hores”, detalla Navarro.

El Taulí manté aïllats 4 professionals pel coronavirus

En aquesta línia, aposta perquè s’actuï de manera tranquil·la: “Aquest és un virus que es transmet com d’altres que ja estem acostumats, com el virus de la grip, i per aquest motiu cal ser curosos amb unes bones mesures de precaució”, apunta Navarro. Entre aquestes, cal tenir una bona higiene de les mans, rentant-les amb aigua i sabó o fins i tot amb alcohol.

La  doctora també recomana que s’evitin els espais concorreguts per l’alt risc de transmissió de persona a persona, com ho podria ser el transport públic. Amb tot, un missatge optimista: “Més del 80% dels casos registrats seran lleus, així que seran pocs els que acabin considerant-se amb criteris de gravetat”, conclou Marta Navarro.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top