Ciutat

Xavier Cañadas: “Cal reforçar les línies d’autobusos”

El gerent de Transports Urbans de Sabadell (TUS), Xavier Cañadas, considera que cal ampliar la freqüència de pas de les línies d’autobusos principals i millorar la informació a temps real de la ubicació dels vehicles.

La TUS va assolir l’any passat el millor resultat des del 2008 pel que fa a nombre d’usuaris. Quins son els objectius pel 2020? Ens centrem en continuar renovant la flota, aquest any incorporem tretze unitats de vehicles híbrids i volem  iniciar un concurs per deu autobusos més, que redueixen les emissions en un 95% respecte els que substitueixen.  La informació a temps real és un altre dels temes pendents per aquest any, s’aconseguiria renovant el Sistema d’ajuda a l’explotació (SAE) per millorar la informació a l’app i a la web. També plantegem incorporar pantalles a bord.

Com preveu que  afecti a TUS els canvis tarifaris d’aquest 2020, que premia l’abonament mensual? L’objectiu dels canvis tarifaris és fidelitzar l’usuari, fer poc rentable  l’ús del vehicle privat. A més d’ un servei de mobilitat, som un servei social. Pel que fa a ingressos? Els canvis implicaran que ens quedem igual, o fins i tot tindrem menys ingressos. Són els peatges que toca pagar pels canvis en mobilitat. Volem  incrementar el nombre d’usuaris, no  la recaptació monetària.

Xavier Cañadas a un vehicle de la TUS / Lluís Franco

La freqüència de pas preocupa als usuaris, segons la vostra enquesta de satisfacció. Sí, és un dels reptes… hi ha una tendència molt positiva d’usuaris durant el gener i febrer, pero sabem que cal millorar i reforçar les freqüències de les línies està en l’agenda del 2020. De fet, el ple municipal  de setembre de l’any passat ja va aprovar un reforç a la zona sud.

A banda de la zona sud, on més cal aplicar reforços? Parlem d’una estratègia general. Al sud aplicarem reforços en  hora punta per doblar les freqüències de les linies amb major càrrega. Però no, no és l’únic punt. Cal que millorem l’eix Gran Via per potenciar les línies que passen per l’Hospital Taulí, però també  el recorregut que ressegueix la L8. Creiem que aquesta zona tindrà creixement important pel que fa a habitatges i equipaments i cal estar a l’alçada.

Algunes veus també demanen ampliar o modificar  els recorreguts. Sabadell té una mobilitat que se centra en  l’eix nord-sud, és una ciutat allargada. Així, la TUS es mou a través de l’eix longidudinal, el recorregut principal.

Així, la TUS arriba on vol arribar?  El repte no és generar més recorreguts sinó millorar la freqüència, és clar que no tots els barris tenen connexió entre ells, és impossible. La mobilitat és molt radial però hi ha bones connexions per fer transbord.

Comentaris
To Top