Oci i cultura

Els museus ja han tancat, les llibreries aguanten ara per ara

Entrada tancada al Museu d'Art / A.Z.

No només se suspenen les funcions i espectacles. Realment, tota l’activitat cultural de la ciutat abaixa la persiana en efecte dominó. Tant el Museu d’Història com el Museu d’Art ja han tancat. La regidoria de Cultura no ha obert les portes aquest matí i els tècnics s’han limitat a posar sengles avisos a les portes d’entrada dels equipaments culturals.

També s’ha tancat l’Escola de Música i Conservatori, l’Escola Illa, el Gimnàs Municipal, les piscines municipals Joan Serra.

A més, la regidora de Cultura ha explicat que es retornarà l’import de les entrades per als espectacles que s’havien de portar a terme als equipaments municipals. Igualment es retornaran les taxes abonades per a la reserva de sala i serveis auxiliars al Casal Pere Quart i centres cívics.

Qui també romàn tancada és l’Acadèmica Catòlica, sobre el seu tancament temporal atesa la situació sanitària actual, per la qual cosa també queden suspeses totes les activitats del Càmera Club (hi té la seu).
L’Acadèmia de Belles Arts, per la seva banda, està oberta aquesta tarda de divendres, però està en dubte què passarà demà.

Fa poca estona que s’ha sabut que el Vet Aquí Sabadell, el Festival de Contes de la ciutat, es posposa fins la segona quinzena de maig. Les mesures de contenció del Covid-19 decretades per la Generalitat fan inviable portar-lo a terme del 19 de març al 4 d’abril, com estava previst.

Els comerços culturals de la ciutat segueixen a hores d’ara oberts, però tot està en l’aire. “Per ara no sabem què passarà demà”, explica Joan Fàbregues, de La Llar del Llibre. “No hem rebut cap instrucció del Gremi de Llibreters”, afegeix. Tot i així, si la Conselleria d’Interior confirma la mesura anunciada aquest migdia, totes les àrees comercials de Catalunya hauran de romandre tancades els propers dies. Mentrestant, a La Llar del Llibre, una parella de clients fa compres d’última hora. Alguns arrasen els supermercats, mentre que altres ho fan a les llibreries.

També s’estan registrant cues a comerços de primera necessitat, com els estancs, on fumadors fan acopi de tabac davant la possibilitat de quedar-se’n sense durant dues setmanes. La cua exterior davant els magatzems d’El Corte Inglés és eloqüent.

Comentaris
To Top