Oci i cultura

Les plataformes de ‘streaming’ es llancen a la pesca dels confinats pel coronavirus

Les plataformes digitals preveuen fer el seu agost / D.S.

L’afluència als carrers de Sabadell és ara mateix més propera a la d’un dia festiu que a la d’un feiner. El confinament total o la prevenció a l’hora de sortir al carrer ja és una realitat per a milers de persones a la ciutat. Ara bé, si la ciutadania passa hores i hores reclosa a casa, com matarà el temps?

Sense dubte, les plataformes on-line són per a la franja jove i adulta un dels principals reclams. Tal com s’està veient a les xarxes socials, s’espera que desenes de milers de persones passin el cap de setmana fent maratons televisives.   

Tant és així que les biblioteques públiques estan recordant a les xarxes socials que ja ofereixen una mena de Netflix gratuït. Es tracta del servei eFilm, el canal de pel·lícules en streaming amb una oferta d’uns 2.400 títols a través del servei de préstec en línia. Entre el material disponible es poden trobar pel·lícules, sèries, curtmetratges, documentals, animació i concerts. “Hi ha des de cinema clàssic a algunes novetats”, explica Miracle Vilella, bibliotecària de la Vapor Badia. També existeix el canal global eBiblio, que ofereix el préstec de llibres electrònics, l’e-book, que es presta fins a 21 dies.  

També ho estan recomanant tuitaires sabadellencs a les xarxes socials, com ara el dibuixant Ricard Efa:

Pel que fa als canals privats, el més viu ara per ara està sent Disney+, que precisament prepara el llançament a l’Estat espanyol per al 27 de març. I que per atraure socis en l’arrencada, estrenarà en obert el primer capítol de la seva sèrie estrella en exclusiva: The Mandalorian (de l’univers d’Star Wars). Disney+ aplega els films de Disney, Pixar, la saga de Marvel, d’Star Wars i de National Geographic. També està oferint una subscripció anual a un preu rebaixat, aprofitant la tirada d’aquests dies.

També tenen previst un gran repunt a Movistar+, on s’emeten programes considerats de cultes com La Resistència i el show d’Andreu Buenafuente, De fet, Movistar+ oferirà els seus continguts gratuïts fins al 30 d’abril.

Per part seva, Amazon Prime Vídeo ofereix la seva plataforma de continguts gratis en les zones més afectades pel coronavirus a Itàlia (com Llombardia, Venècia, Piemont i Emília-Romanya). Però encara no ho està fent a l’Estat espanyol.

També Netflix ha estat viva i no ha perdut el temps a l’hora d’aprofitar aquesta crisi sanitària (de rebot) al seu benefici. De fet, ha vist com les seves accions han augmentat en el 15%. HBO també està fent una intensa campanya publicitària. Igualment, la plataforma FlixOlé està inundant les xarxes socials amb promoció, oferint-se a canal de cinema espanyol i sèries estatals.

Les aigües baixen remogudes i són hores de pescar amb les mans plenes. De fet, mentre l’economia mundial experimenta històriques caigudes en borsa, les plataformes de streaming augmenten la seva cotització.

La ‘biblio’ llança el seu Netflix gratuït

Comentaris
To Top