Ciutat

Les treballadores d’atenció a la gent gran a domicili extremen les precaucions

Una dona gran, a casa seva / PILAR ARMENGOL

Les empreses d’ajuda domiciliària han extremat les mesures d’atenció a les persones grans que reben els seus serveis, segons han explicat al D.S. fons d’aquestes empreses. Des de l’anunci de l’extensió del coronavirus, “s’està aplicant un protocol rigorós tant per protegir els usuaris com les cuidadores”, ha dit una de les responsables d’Asisted, una de les empreses que operen a la nostra ciutat i altres ciutats catalanes.

El protocol estableix un seguit de mesures a seguir, com ara deixar les sabates fora de la casa, portar mascareta i intentar mantenir determinada distància amb la persona que rep l’atenció domiciliària, i rentar-se les mans amb gels específics i alcohol.

Segons aquesta responsable d’Asisted, “som conscients que aquestes cuidadores han de viatjar amb metro, tren i bus, però elles ja saben que han d’extremar les precaucions”. Segons les mateixes fonts, “qualsevol petit signe de constipat o malestar ens ho comuniquen i nosaltres substituïm aquesta persona immediatament”. Això no obstant, “fins ara no hem hagut d’intervenir, ni hem tingut cap avís d’incidència”, expliquen.

El nombre de peticions per aquest servei a domicili s’ha incrementat, ja que les residències de dia estan tancades i les residències de la tercera edat, de moment, no poden admetre ingressos.

Comentaris
To Top