Ciutat

Les llibreries intenten aturar el cop amb la venda ‘on-line’ a casa

Els germans Jordi i Santi Seguí, de la llibreria Tècnica / lluís franco

El tancament forçós de les llibreries no arriba en el millor moment (si és que n’hi ha, de bon moment). La imminent campanya de Sant Jordi (que representa un gran percentatge dels ingressos anuals de les llibreries) fa tremolar el sector.

El Gremi de Llibreters encara no ha pres cap decisió al respecte, però es dona per fet que a Barcelona serà impossible, a causa de l’aglomeració de desenes de milers de persones a les Rambles.

Tampoc a Sabadell està gens clar què passarà, tot i que el volum de masses és inferior. I per tant, podria afavorir algun tipus de celebració. A cinc setmanes per tal que arribi el 23 d’abril, doncs, Sant Jordi està en l’aire. Les llibreries, tanmateix, intenten no perdre pistonada, combinant-ho amb les mesures de seguretat sanitàries.

La llibreria Tècnica, per exemple, està oberta aquests dies, ja que ven premsa (i es considera eix prioritari). En canvi, La Llar del Llibre ha hagut de tancar portes, però fa enviaments a domicili. “Mentre no se’ns digui el contrari, portem a domicili les comandes de llibres que tenim en estoc, fetes per la web, als clients de Sabadell sense despeses d’enviament”, explica Joan Fàbregues. “Com que tot ha estat força improvisat, de moment és això el que fem, caldrà anar seguint els esdeveniments”, afegeix. Igualment, des de la llibreria Macondo, Estefania Abasolo explica: “La veritat és que estem intentant trobar una manera d’enviar els llibres a domicili, però com que tot canvia en qüestió d’hores o dies, encara no sabem com fer-ho”, explica. I remata amb un lacònic: “És difícil”. I mentre les llibreries assagen com donar resposta a la crisi sanitària i que no esdevingui també una crisi econòmica, continua el degoteig de cancel·lacions de tallers i esdeveniment.

Ahir va ser el torn de l’entitat Sabadell Cerveser, que seguint les restriccions legals decretades per les administracions, va anunciar que ajorna l’Acadèmia de la Cervesa i la resta d’activitats programades per al mes de març.

Comentaris
To Top