Ciutat

Confinats amb els Casals: “Somiem a tornar a l’autocaravana”

Els Casals Chapinal són una de tantes famílies que fan mans i mànigues des del tancament de les escoles

La família Casals Chapinal / FRAN CASALS

El confinament d’aquests dies s’ha convertit en tota una prova de foc per a les famílies, però també es pot convertir en una oportunitat per conèixer-nos una mica millor. Els dies tancats a casa, però, fan que trobem a faltar aspectes quotidians del dia a dia.

A casa de la família Casals Chapinal hi conviuen el Fran i la Mònica amb els seus dos fills, el Pau i el Guiu, a més de la seva gossa. Aquests primers dies de confinament han permès establir una sèrie de rutines que serveixen per tenir-ho tot en ordre (tant com es pugui amb canalla a casa) i que els petits mantinguin una certa continuïtat. “Al matí ens llevem i esmorzem tranquil·lament, i mentre nosaltres endrecem la cuina deixem que ells mirin alguna cosa a la tauleta o a la televisió, i quan ja està tot més o menys organitzat, ells es posen a fer deures”, explica Fran Casals.

Els germans Pau i Guiu Casals / FRAN CASALS

Tot i això, asseguren que són flexibles amb les rutines, perquè els petits poden arribar al límit que marca la reclusió abans que els adults. “Sort que tenim una terrassa bastant gran. De vegades, quan estan alterats o es barallen, els fem sortir a fora, que facin quatre crits, i després tornen a entrar, i sembla que no, però ens serveix per posar les coses a lloc”, explica Mònica Chapinal. De fet, la terrassa és la clau per mantenir un cert ordre, ja que permet als petits córrer o anar en patinet: “Els dies que ha plogut, que hem estat tancats a casa, la cosa ha estat ben diferent”, reconeix la mare.

La part destinada als deures és potser la més feixuga. Per no perdre el ritme, el Pau, de 7 anys, segueix el pla d’estudis que va proposar la seva mestra just abans del tancament de l’escola, amb unes tres pàgines diàries del quadern. També aprofita per fer classes de lectoescriptura a través de videoconferència, un sistema que aquests dies també els ha obert la porta a veure’s cara a cara amb amics i familiars amb qui no es podran trobar durant una temporada per la tancada a casa.

DIRECTE: Coronavirus a Sabadell

Enyorar l’abans

Mentre que durant la setmana el Fran i la Mònica treballen, cada cap de setmana acostumen a sortir amb els nens amb la seva autocaravana, que han batejat amb el nom carinyós de Paca. Precisament, aquest darrer cap de setmana tenien una sortida amb un total de 22 autocaravanes al Penedès, on havien de fer una sèrie d’activitats i fins i tot un concurs de tapes.

Els germans Pau i Guiu Casals fent una videotrucada / FRAN CASALS

“Tots havíem comprat el menjar per fer-les, i en suspendre-ho a última hora ens hem quedat amb la nevera plena de menjar que hem hagut de congelar, perquè havíem de fer una mostra de cada platet per a cada adult: 22 caravanes, 44 platets”, explica Chapinal. De fet, comparteixen la seva afició amb diversos usuaris a través de grups de WhatsApp, en què el tema de conversa ha fet un gir.

La família Casals Chapinal / FRAN CASALS

“Si bé al principi de tenir el coronavirus entre nosaltres tothom passava coses del virus, ara s’ha invertit aquesta tendència, i molts ja estem somiant a tornar a l’autocaravana i parlem de què farem i on anirem quan s’aixequi el confinament”, relata. Algunes de les idees impliquen que “quan tot acabi” pensaran a anar a llocs propers per fomentar el turisme de proximitat, conscients de la petjada que deixarà aquest període en què molts negocis han hagut de tancar temporalment.

Mentre això no passa, el Fran i la Mònica aprofiten per posar al dia el seu canal de Youtube, Paca Stories, on comparteixen la seva experiència vinculada al món del caravaning, amb la participació de tots els membres de la família. Aquests dies, però, estan aprofitant per editar material que tenien enregistrat de les seves sortides, però també per compartir algunes manualitats per fer a casa, que ben aviat penjaran per proposar activitats i material d’oci per fer en família.

I després de tots plegat, ells mateixos es presenten:

Si ens voleu explicar la vostra història i sortir al Diari de Sabadell, envieu-nos un WhatsApp al 682 14 65 42 o un correu electrònic a [email protected].

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top