Ciutat

El coronavirus en ferri: “Hem agafat l’últim que sortia del Regne Unit”

Pujant al ferri amb el seu cotxe i el remolc del cavall / Cedida

Sabadellencs pel món en temps de coronavirus

Gairebé a l’últim moment. El Martí Dalmases i la seva filla Irene van abandonar aquest divendres el vespre el Regne Unit en l’últim ferri que operava cap a Espanya després de les mesures més restrictives anunciades pel govern de Boris Johnson. El cas d’aquests sabadellencs és una mica peculiar perquè viatgen amb un remolc de cavall al cotxe.

Tot té una explicació lògica. La Irene és una noia de 19 anys amant d’aquests animals des de molt petita. Aviat va muntar a cavall i fins i tot ha arribat a competir en campionats nacionals. Això va impulsar la seva orientació en els estudis després fer el Batxillerat. “A Espanya no existeix cap universitat específica i jo volia estudiar la carrera de ciències del cavall i fisioteràpia”. I ho va trobar al Regne Unit. Aquest any ha començat la carrera a la ‘Hartpury University, a Gloucestershire. Fins allà se’n va anar amb un cavall al remolc el setembre passat per poder accedir a la ‘Equine Academy’ de Hartpury, un vessant diferent de la carrera que permet entrenar i competir en la seva disciplina. En el cas de la Irene la Doma Dressage.

Tot anava força bé fins a l’aparició del coronavirus que al Regne Unit s’ha viscut d’una manera molt diferent. “Aquest passat dijous a la Universitat es va celebrar una festa entre els estudiants i els restaurants estaven tots oberts”, explica la Irene. Unes hores més tard ja es parlava de restriccions molt més dures amb el tancament d’escoles, universitats i la restauració. La seva família també es va activar i el seu pare, Martí Dalmases, va decidir viatjar cap allà via Bilbao per agafar un ferri fins a Portsmouth amb el cotxe-remolc. “El problema era la tornada. La intenció era fer-ho diumenge, però ens van dir que ja no hi hauria ferri”. Van haver d’avançar-se i aquest divendres agafaven l’últim vaixell operatiu amb un notable retard. “Abans d’entrar han fet una neteja i desinfecció a fons”, ens explica. La tornada és aquesta vegada via Santander. Després de tot un dia de trajecte, diumenge esperen fer els 600 quilòmetres en cotxe per arribar a la nostra ciutat a la tarda del diumenge si tot va bé. El cavall es va quedar al Regne Unit.

La Irene acabarà aquest curs via ‘on-line‘. De fet, només li quedaven dues setmanes de classes i una d’exàmens perquè entremig hi havia les vacances de Setmana Santa. Són tres anys de carrera i el seu gran objectiu és “poder dedicar-me a muntar de manera professional i obrir un centre de rehabilitació”. De moment, ha viscut una odissea per tornar a Catalunya.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top