Ciutat

Entre el coronavirus i un terratrèmol a Zagreb: “Tot l’edifici es movia, ha estat terrorífic”

El sabadellenc Ireno Fargas i la seva dona Ivana Vujcic, en una imatge d'arxiu / Cedida

Sabadellencs pel món en temps de coronavirus

Un brusc despertar. El sabadellenc Ireno Fargas, excampió del món de taekwondo i un dels tècnics de més prestigi del món, i la seva dona d’origen croata Ivana Vujcic s’han emportat un ensurt majúscul aquest diumenge a casa seva de Zagreb, on passen alguns mesos durant l’any. “A les 6.15 h ens ha despertat un soroll terrible i tot l’edifici ha començat a moure’s. Ha estat terrorífic”, explica unes hores després. El motiu ha estat un terratrèmol de 5,3 graus de magnitud a l’escala de Richter -en algunes zones ha arribat a ser de 5,9 graus- que ha sacsejat la capital de Croàcia i el seu entorn, provocant molts danys materials. De moment s’ha comptabilitzat un mort i diversos ferits.

Ireno i Ivana han sortit de pressa al carrer i després de poder agafar el cotxe s’han refugiat al centre històric de la ciutat. “Hem vist molts edificis totalment derruïts i la situació era dantesca als carrers. A la tarda hem pogut tornar a casa i ara estem pendents de les rèpliques, que són constants”. El terratrèmol s’ha afegit a la crisi del coronavirus. “La preocupació és que hi hagi més contagis perquè la gent ha sortit al carrer com ha pogut i s’han produït contactes i aglomeracions. També moltes persones s’han quedat sense habitatge i l’exèrcit els està reubicant”.

De totes maneres, el coronavirus sembla que està, ara per ara, bastant controlat a Croàcia. “Les autoritats van tenir una gran previsió. Tot es van tancar molt de pressa i les mesures han estat força efectives. Els contagis creixen molt lentament i només hi ha hagut un mort fins ara”. Una situació que contrasta amb la viscuda a Espanya i Catalunya que Ireno observa amb “molta preocupació. Sobretot a Sabadell tinc família i molts amics. La nostra idea és tornar com més aviat millor, quan s’obrin fronteres i la situació estigui una mica estabilitzada”.

Pendents de Sabadell

L’Ireno ha viatjat per gairebé tot el món en les seves diferents facetes com a competidor primer i coach després. La seva residència més habitual ha estat Mèxic. Allà va exercir com a director tècnic del Centre La Loma, un dels més prestigiosos del planeta. També va fer d’assessor tècnic de 15 països per afrontar els Jocs Olímpics de Londres. Ha viscut, doncs, molts reptes, però admet que “això del coronavirus no té res a veure, és un malson que provocarà situacions difícils de digerir, com la mort de moltes persones, les pèrdues econòmiques i les conseqüències en el món del treball”.

També mostra la seva inquietud per la propagació del virus en països menys preparats i amb una sanitat precària com poden ser els d’Àfrica o Amèrica Llatina. “He parlat amb amics de Mèxic i em diuen que està bastant contingut, però no auguren grans esperances”. Des de Zagreb, l’Ireno i la Ivana llencen un missatge de suport a la nostra ciutat. “Tenim un sentiment molt especial per Sabadell i volem agrair el gran esforç que sabem que fan els professionals del Parc Taulí, ara són els nostres herois. L’únic que hem de fer és no molestar i quedar-nos a casa”.

Comentaris
To Top