Ciutat

Els hotels Verdi i Sabadell, a disposició del Taulí pel coronavirus

Una turista surt del Gran Hotel Verdi / ÓSCAR ESPINOSA

Els primers hotels amb què comptarà el Parc Taulí a Sabadell en cas de necessitat pel coronavirus seran el Gran Hotel Verdi i l’Hotel Sabadell, tots dos del grup Catalonia Hotels, segons ha pogut saber el Diari. Els dos establiments tenen 195 i 110 habitacions respectivament, 305 en total. 

Si fos necessari derivar pacients en aquest tipus d’establiments, el primer on se n’enviarien seria al Verdi. A hores d’ara s’estan fent les gestions per organitzar logísticament aquesta operació en cas que calgui ubicar-hi algun pacient. No es descarta que el Taulí pugui comptar amb altres hotels en cas de necessitat. En aquests hotels, en tot cas, s’hi enviaria pacients de molt baixa complexitat que permetrien alleugerir la càrrega de l’hospital.

De moment, però, no fa falta perquè la corporació sanitària està aplicant el pla de contingència que preveu tenir fins a 350 ingressats per coronavirus, aquest diumenge en són 214. Arribats a aquest punt, el pla preveu obrir llits en altres espais del Parc Taulí que permetrien tenir al voltant de 150 places més.

A través de l’ordre del Departament de Salut per la qual la sanitat privada passa a dependre de la coordinació de la Generalitat, l’hospital QuirónSalud del Vallès, l’antiga Clínica de l’Aliança, també podria acollir pacients del Taulí.

El CatSalut s’encarrega de preparar els protocols de trasllat de pacients d’hospitals a hotels i ja ha anunciat que ha començat a derivar pacients d’Igualada en les 180 places que té disponibles a l’Hospital General de Catalunya, del grup QuirónSalud, a Sant Cugat. A Barcelona també ja hi ha un hotel que allotja pacients, concretament del Vall d’Hebron.

Hotels i apartaments buits

Sigui per l’estat d’alarma, el tancament de fronteres, el confinament o, finalment, l’obligació de tancar, els hotels i apartaments d’arreu estan buits i, per tant, les seves habitacions han quedat lliures. A Sabadell hi ha 649 places disponibles: 491 habitacions d’hotel i 158 places d’apartaments.

Els hotels de Sabadell disposen de fins a 650 habitacions en cas que CatSalut reubiqui pacients lleus

Comentaris
To Top