Ciutat

Confinats amb la família Sardeny: “Tenim sort de poder estar junts”

La família Sardeny Garví passa el confinament amb les seves filles de 10 i 13 anys treballant des de casa i des del despatx, jugant a jocs de taula i amb l’ajuda de les noves tecnologies

Els jocs de taula reuneixen tota la família, com a mínim, un cop al dia / D.S.

Tenir fills a càrrec és un afegit al qual les famílies que fan teletreball aquests dies han de sumar la seva activitat professional. També els fills han de mantenir una rutina diària, cosa que és més fàcil quan es tracta d’adolescents i preadolescents, ja que tenen una càrrega de feina procedent de l’escola i l’institut.

És la situació que viuen Òscar Sardeny i Eva Garví, matrimoni i socis del despatx S+G arquitectes. El seu dia a dia ha canviat, sobretot perquè a partir del confinament han hagut de suspendre les visites d’obres i reunions físiques. “Tenim el despatx professional a només 800 metres de casa, així que vam decidir que només un dels dos seguiria anant-hi, tenint en compte que en el trajecte no es tindria contacte amb ningú, i l’altre treballaria des de casa”, explica l’Òscar.

Confinats amb la família Sardeny / D.S.

De fet, la demanda de reunions ha baixat per part dels clients, de manera que ara centren la seva tasca sobretot a avançar feina i posar-se al dia de tot allò que tenien pendent. “Mantenim el contacte amb ells per telèfon, per correu electrònic i WhatsApp, i amb un dels grups d’obra hem fet una videoconferència per parlar de tot i decidir aturar els treballs mentre duri aquesta situació”, indica Sardeny. Han hagut de prendre aquestes mesures amb la voluntat de restablir la normalitat tan aviat com sigui possible.

Aquesta tasca professional se suma a la més humana, que implica mantenir el dia a dia a casa amb les seves filles Dúnia, de 13 anys, i Gal·la, de 10. Amb aquestes edats, però, disposen d’una àmplia autonomia. “Són força casolanes i saben passar-ho bé a casa, de manera que ho estan vivint, com a mínim fins ara, molt bé, sense queixes ni avorriment”, assenyala Eva Garví.

DIRECTE: Coronavirus a Sabadell

La seva rutina implica llevar-se més tard que si haguessin d’anar a classe, fet que permet als pares fer teletreball i anar al despatx. Esmorzen i fan activitats com ara manualitats, dibuixos, jocs amb la tauleta, mirar Netflix, utilitzar les xarxes socials com ara Instagram i fer videotrucades múltiples amb amics. I deures: “La petita en té de més lleugers, com ara lectures que li ocupen poc temps cada dia, però la gran, en canvi, té una càrrega lectiva força sorprenent, ja que els mestres els van subministrant telemàticament treballs i lectures de les diferents assignatures”, explica.

Confinats amb la família Sardeny / D.S.

El joc en grup, però, és un dels grans avantatges que té aquesta família, sigui entre les dues germanes, que saben passar el temps plegades, com amb els pares, que solen afegir-s’hi com a mínim un cop al dia al voltant d’algun joc de taula.

Però si una cosa li agrada a l’Òscar és fer quilòmetres en bicicleta. Davant del confinament, ha redescobert un estri que tenia oblidat en el traster per convertir la seva bici de muntanya en una d’estàtica: “Cada dia m’instal·lo al balcó i hi dedico una hora”, assenyala, una pràctica que reconeix que és menys emocionant que recórrer camins de Collserola o anar al Puig de la Creu.

Confinats amb la família Sardeny / D.S.

De fet, el balcó és una manera més de socialitzar-se. “És molt divertida la relació amb els veïns immediats, tenim terrasses separades per uns cinc metres, cosa que ens permet xerrar de forma segura”, assenyala l’Eva.

Treballant per reduir l’impacte

Sent tots dos autònoms i sense sou fix, no saben com aquesta situació afectarà la facturació i els cobraments a curt termini, ni tampoc les conseqüències en nous encàrrecs.

Confinats amb la família Sardeny / D.S.

“Volem ser optimistes i lluitarem perquè l’impacte sigui el menor possible, el més important és la salut”, explica l’Òscar. Quan s’aixequi el confinament, el primer que faran serà abraçar la família, sobretot els avis: “I sortir disparat amb la bici!”, afegeix el pare.

Si ens voleu explicar la vostra història i sortir al Diari de Sabadell, envieu-nos un WhatsApp al 682 14 65 42 o un correu electrònic a [email protected].

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top