CASTELLAR

Culpables els tres Hell’s Angels jutjats per matar un motorista rival a l’Speed Fest 2017 de Castellar del Vallès

Els Mossos entren en un dels locals de la banda 'Hell's Angels' a Barcelona el 26 de febrer del 2019 / ACN

El jurat popular ha considerat, per unanimitat, culpables d’homicidi els tres membres de la banda motorista dels Hell’s Angels acusats de matar un membre de la banda rival Renegados a Castellar del Vallès el 2017 amb una brutal pallissa després d’una discussió per mantenir la jerarquia de la banda. El fiscal demanava 14 anys de presó per a cadascun per homicidi amb l’agreujant d’abús de superioritat, i una indemnització de més de 350.000 euros per a la família. El tribunal popular es mostra contrari a la suspensió de l’execució de la pena i també a la possibilitat d’indult. El judici va començar el dijous 12 de març a porta tancada a causa del coronavirus, i el veredicte, de 12 preguntes, es va fer públic aquest dijous a la tarda.

Poc abans de les 6 de la tarda del 24 de setembre, la víctima i un altre membre del seu club es desplaçaven a una concentració de motos d’estil ‘custom’ que se celebrava a Castellar, l’Speed Fest. Els dos motoristes es van creuar amb un membre dels ‘Hells Angels’ a la Gran Via de Sabadell, que els va començar a increpar i a entorpir la circulació fins que va aconseguir que s’aturessin al polígon industrial Pla de la Bruguera de Castellar, al carrer Olesa.

Els fets

Un cop van baixar de les motos, el presumpte agressor, Jaume C.L. de la secció ‘Nomads’, els va increpar i amenaçar amb una navalla i va començar una baralla en la qual l’acusat va donar diversos cops de puny i empentes a la víctima, mentre l’amic de la víctima no podia fer res. En el transcurs d’aquesta agressió, l’acusat va trucar a un altre dels acusats, Alfonso F.L., perquè acudís al lloc en el qual estava i l’ajudés en l’agressió. Mentre esperava que arribés aquest altre processat, el primer va continuar agredint la víctima, i li va arribar a col·locar-li un ganivet al coll perquè no se n’anés. L’amic de la víctima va marxar.

El segon acusat va arribar al lloc, acompanyat del tercer, Sergio C.N., cap a les 18.12 hores. A partir d’aquest moment, els tres processats, amb intenció de posar fi a la vida de la víctima o amb coneixement de les altes probabilitats de fer-ho amb la seva conducta, li van donar nombrosos cops per tot el cos, fent ús d’un objecte contundent allargat, com un bat de beisbol, fins a deixar-lo inconscient. Tot seguit, els tres agressors es van apropiar de la seva armilla del club Renegados i van marxar del lloc després d’abandonar la víctima. Aquest és un gest per deshonrar la víctima, ja que per aquest tipus d’organitzacions les armilles representen un trofeu i és on posa els colors, si han estat a la presó o si han comès algú homicidi.

La víctima, de 49 anys, va morir a l’hospital el 9 de desembre següent a conseqüència de les greus lesions patides, com un traumatisme cranioencefàlic.

Arrestats

El 7 de febrer del 2018 els acusats van ser arrestats juntament amb altres membres dels Hell’s Angels en un gran operatiu dels Mossos contra el tràfic de drogues i van ser empresonats provisionalment.

Les indagacions policials van permetre determinar que l’agressió es podria ajustar amb les accions violentes que els ‘Hells Angels’ porten a terme en determinades ocasions per mantenir el seu estatus preeminent davant la resta de clubs de motoristes presents al territori i mantenir el control sobre les seves activitats.

La mort del membre de Renegados MC va ser la culminació d’un increment de la violència exercida pels membres de les bandes moteres fora de la llei, ja que els darrers anys s’havien detectat altres incidents violents atribuïbles a l’activitat d’aquests grups.

Tràfic de drogues

Els policies van detectar que alguns dels membres del club de Sabadell, de forma especialitzada, realitzaven d’intermediaris en operacions de compravenda de marihuana, principalment a la zona del Baix Llobregat. El grup posava en contacte gent interessada a comprar drogues amb diferents proveïdors i a l’inrevés i de forma puntual també es dedicaven a subministrar plantes a tercers.

Comentaris
To Top