CASTELLAR

Una quarantena de voluntaris castellarencs confeccionen 1.000 mascaretes per a l’ambulatori i residències

Una de les voluntàries, cosint mascaretes a casa seva / CEDIDA

L’Ajuntament, conjuntament amb Creu Roja i Càritas, va crear una borsa de voluntaris de 42 persones que, en dos dies, ha cosit 1.000 mascaretes que es destinaran al personal sanitari del centre d’atenció primària i les residències de gent gran de la vila.

Les han confeccionat a les seves respectives llars i ha estat, en part, gràcies al material subministrat per Robin Hat. Es tracta d’una empresa de Rubí dedicada a la fabricació de barrets de quiròfan que a més de donar gratuïtament el teixit per confeccionar les mascaretes i les gomes, també ha facilitat el tutorial per confeccionar-les.

Les mascaretes resultants compliran una funció de primera barrera, és a dir, serveixen perquè la mascareta homologada no s’embruti tant i pugui allargar la seva vida. Abans de lliurar-les als centres sanitaris i de gent gran, s’esterilitzaran en diverses clíniques dentals que s’han ofert per fer aquesta tasca. Tot i que van ser més persones les que es van inscriure a l’àmbit de creació de mascaretes de la borsa de voluntariat, els treballs de confecció s’han pogut encarregar només a les que disposaven d’una màquina de cosir amb uns requeriments mínims específics concrets.

Des que es va posar en marxa el registre de voluntaris, més de 200 persones s’han ofert a dur a terme tasques en els àmbits de suport a la gent gran, suport emocional, repartiment d’aliments i confecció de mascaretes.

Comentaris
To Top