CASTELLAR

Les residències de Castellar s’omplen de cartes i dibuixos

La tecnologia fa una mica més amè el confinament per a tothom, també per a la gent gran. Davant l’anul·lació de visites i la prohibició de sortir, són necessàries alternatives perquè els residents segueixin en contacte amb l’exterior. És per això que  la Regidoria de Cicles de Vida de l’Ajuntament de Castellar ha engegat el projecte ‘Tenim una carta per tu’, en què infants i joves de diferents col·lectius enviaran missatges positius -escrits amb lletra gran i entenedora, és clar- i dibuixos a un centenar de residents, de qui s’han recollit diferents dades i si entenen millor el català o el castellà. També els seus gustos, que poden esdevenir els temes de conversa de la correspondència. Per exemple, si són del Barça o el Madrid, alguns dels seus records o a què es van dedicar.

Hi participen infants de la Ludoteca Municipal Les 3 Moreres,  del  Consell d’Infants i Adolescents i dels grups de participació ciutadana Fòrum Jove.

“És una manera de dir a les persones grans que no estan soles, que, tot i el confinament, viuen amb nosaltres. I pels joves també serà bo, es crearà un nexe i de les coses que s’expliquin es podran veure diferents punts de vista”, reflexiona un dels dinamitzadors de l’Ajuntament, Jordi Perelló.

“Dilluns i dimarts de cada setmana enviarem cartes a un correu i els dinamitzadors les faran arribar a les residències. En el meu cas, ja que dibuixo, enviaré també una foto del quadre de la Frida Kahlo”, explica la Paula Perálvarez, una noia de 16 anys que forma part del Fòrum Jove de Castellar.  Ella mantindrà correspondència amb una àvia que es diu Carmen: “Com que no hi ha especificat què li agrada, he pensat que li faré una carta per presentar-me i preguntar-li”.

La Paula pinta un quadre dedicat a la Carmen, resident castellarenca / CEDIDA

Comentaris
To Top