Ciutat

El Taulí fa un pas més en la validació del nou respirador imprès en 3D

El Parc Taulí ha validat tècnica i experimentalment el respirador imprès en 3D que permetrà suplir la manca d’aquest recurs en cas de necessitat. De moment no en falten, asseguren diferents fonts de la corporació. Aquesta aprovació és un pas més imprescindible per la validació final del dispositiu i perquè es pugui posar a disposició dels pacients.

Després d’aquesta segona validació, que dona continuïtat a la feta amb un animal, ara falta l’aprovació de l’Agència Espanyola del Medicament. La validació d’aquest organisme permetrà fer un assaig clínic amb un grup reduït de pacients que es farà, si tot va segons el previst, en els propers dies al mateix Parc Taulí. Un cop superat aquest pas, llavors sí que ja es podrà començar la producció del dispositiu i portar-lo als hospitals. Un dels impulsors del projecte, el pneumòleg Manel Lujan, apunta que “està pràcticament tot llest, per nosaltres els passos són clars”.

Lujan assegura que en els darrers dies s’han fet alguns retocs i s’han incorporat diferents sensors per incrementar la seguretat del pacient. A hores d’ara, explica, “és un respirador segur, de campanya, amb les prestacions i tots els sensors de seguretat pel malalt”. Amb tot, el desig d’aquest expert és que el respirador, Leitat 1, no s’hagi de fer servir perquè voldrà dir que la situació no s’haurà complicat més.

El Taulí prova el nou respirador 3D

Comentaris
To Top