Diners

El Clúster del Packaging destinarà el 25% de la quota de socis al Taulí

El Clúster del Packaging ha anunciat que farà una donació a l’hospital Parc Taulí per col·laborar amb el sistema sanitari. Concretament, contribuirà econòmicament a fer front a la crisi actual amb una donació del 25% de la quota dels seus socis durant un mes des de la proclamació de l’estat d’alarma.

El clúster considera que en la situació actual cal reforçar el servei als seus socis i col·laborar en la millora del moment que vivim, tant de les 86 empreses que conformen el col·lectiu com dels seus equips humans. En primer lloc, una de les iniciatives que es durà a terme és l’aportació econòmica a la societat en la lluita per fer front al coronavirus, prioritzant la compra de material sanitari, alimentació per a col·lectius de risc, projectes concrets de R+D o altres.

Després de presentar la proposta a la Junta Directiva del clúster, es va decidir destinar un 25% de les quotes dels socis durant aquest primer mes d’estat d’alarma a l’hospital Parc Taulí per dos motius principalment: “Per participar activament, al costat del Centre Tecnològic Leitat (soci fundador del clúster) i altres institucions i empreses, en el desenvolupament de respiradors 3D en un temps rècord, que pot millorar la situació de moltes persones; i d’altra banda, l’entitat va pensar que la millor inversió que podrien fer era la de col·laborar amb la ciutat que els acull l’entitat”, assenyalen en un comunicat.

El col·lectiu ha creat una Declaració de la indústria del packaging per considerar el conjunt del sector com a estratègic i sistèmic, garantint el subministrament de productes bàsics de primera necessitat. En la seva posició com a representant de tots els socis que componen l’organització clúster, “es posa a disposició de l’administració per mitjançar entre les dues parts, posant en valor la tasca fonamental del packaging com a element protector del producte que manté les condicions sanitàries necessàries per al seu consum”, apunten.

Amb tot, el clúster organitza entre dos i tres webinaris setmanals relacionats amb les temàtiques que més preocupen per respondre a preguntes com ara: com m’adapto a les noves mesures adoptades i quines conseqüències tenen sobre el sector; com em comunico amb els meus clients/es o treballadors/es, que són a casa confinats, sense semblar agressiu/va o intrusiu/va; o com teletreballar sense perdre la productivitat a la qual estem acostumats.

A aquestes jornades cal afegir el recent Packaging Brunch que són trobades on-line d’uns 30 minuts, en què directius/ves de les empreses sòcies del clúster comparteixen en “petit comitè” les seves experiències en la gestió de la crisi sanitària.

En aquest context, el clúster aposta per impulsar nous projectes de R+D+I enfocats a la digitalització i la sostenibilitat, en l’àmbit estatal i europeu, per facilitar la innovació col·laborativa, la diversificació del mercat i la internacionalització, així com l’adaptació a les necessitats de la nova conjuntura. Per a això es necessita el finançament de l’administració i la implicació dels socis del clúster.

Comentaris
To Top