OBITUARIS

Joan Flaqué i Carol: el restaurador que va convertir l’antic Euterpe en un gran punt de trobada

El seu tarannà el feia proper a tothom. Així ho va demostrar durant molts anys al capdavant del seu restaurant, l’Euterpe, ubicat a l’inici de la Rambla. El va convertir en un autèntic lloc de referència a la ciutat i també en un punt de trobada. Per exemple, va ser la seu, un temps, de la secretaria del Centre d’Esports.

Joan Flaqué i Carol / CEDIDA

Ell era un arlequinat de soca-rel i un enamorat de l’esport. De fet, era el soci número 2 del Club Natació Sabadell. D’anècdotes n’acumula un grapat, però el seu fill Joan Manuel, que va continuar la saga i regenta la Cuina de l’Euterpe, es queda amb una reflexió: “Trauràs més lliçons de vida de la gent senzilla que de les celebritats”. Pel seu restaurant en van passar unes quantes: famosos de la faràndula, futbolistes o polítics. El Joan tractava tothom per igual.

“El bon tracte amb la gent era el seu tret característic”, assegura Jordi Roca, actual president del Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme de Sabadell. Curiosament, Joan Flaqué li va passar el relleu i subratlla que “encara s’hi va estar un temps per fer una bona transició”. El recorda com un “home cordial i amb to conciliador en les negociacions amb Ajuntament o Generalitat, buscava sempre solucions”. També va ser membre de la Cambra de Comerç de Sabadell.

Comentaris
To Top