EDITORIAL

El confinament segueix

Encara en ple estat d’alarma, avui dimarts tornem a l’escenari de confinament de fa 15 dies: amb algunes excepcions, els treballadors que no puguin teletreballar i no formin part de serveis específicament prohibits, podran tornar físicament als seus llocs de feina.

Tot i que sembla que, ara sí, hem arribat al pic dels contagis, és una mesura polèmica que comporta almenys dos riscs evidents: que provoqui un repunt en els contagis, i que comporti un cert relaxament en el seguiment del confinament per part de les famílies, tant per esgotament com per la sensació que la situació podria estar superada.

I és que només cal veure la incongruència que es presenta en el dia a dia de qui ja pot tornar a treballar, justament quan els seus fills –que encara no poden sortir de casa– comencen les classes virtuals… L’Estat està obligat a fer compatible la gestió sanitària de la pandèmia –és a dir, salvar vides– amb la supervivència de l’economia del país. Són decisions extremadament difícils, fora del nostre abast. El que sí que depèn de nosaltres és ser rigorosos amb el confinament: quedem-nos a casa, això encara no s’ha acabat.

Comentaris
To Top