Ciutat

Confinats amb la família Chaparro Vallejo: “Veus com és la teva filla 24 hores”

La Marta, l’Albert i la Carlota esperen el naixement del Nico i estan pendents de traslladar-se al seu nou pis

La família Chaparro Vallejo / CEDIDA

Un embaràs, una nena de 2 anys, un gos, un trasllat per fer i un mes tancats a casa per ordre del govern. La família Chaparro Vallejo viu un moment de traspàs, i l’encara amb optimisme mirant les coses positives que dona la situació, encara que a vegades sigui complicat. Els protagonistes, en aquest cas, són la Carlota; el seu pare, Albert Chaparro; la seva mare, Marta Vallejo; i el seu gos, el Tango. “Com tothom, és una situació una mica complicada”, apunta la Marta.

Però també és l’oportunitat que els permet estar més junts, fer més coses, com treballs manuals o cuinar i, no menys important, “t’adones de com és la teva filla les 24 hores”. Poden veure com cada vegada la Carlota parla amb més fluïdesa o com es desenvolupa el seu caràcter. I també veuen com creix la panxa de la mare. “Ja des del principi l’embaràs no ha estat bo i ara s’ha agreujat perquè és molt pesat”, explica Vallejo. Habitualment sortiria a fer una volta per caminar, però ara no pot i se li fa molt pesat. Ho ha substituït per exercicis dins de casa.

Buscar entreteniment

L’Albert té l’empresa de productes químics CH Quimica, i ara treballa des de casa. La Marta, embarassada de set mesos del Nico, està a l’atur. Sigui com sigui, la situació dels dos els permet estar a casa tot el dia i cuidar-se, estar més els uns pels altres. “La nena exigeix molt”, reconeix el pare.

Aquest mes de maig, la Carlota farà 3 anys, però com és habitual en els infants, necessita que algú l’ajudi a entretenir-se. En aquest aspecte han trobat la col· laboració de l’escola bressol on la porten, ja que cada dia els proposen activitats per fer. “Vulguis o no et facilita molt la feina, però els nens d’aquesta edat amb 10 minuts en tenen suficient”, explica l’Albert. La Marta afegeix que “costa entretenir-los, una activitat no t’ocupa tot el dia, sinó que n’has d’anar pensant. El nostre dia a dia és pensar què fem perquè la nena estigui entretinguda. Una mica ens hem convertit en mestres imposats”. També hi ha ajudat el grup de WhatsApp de l’escola bressol que, segons Vallejo, també els ha anat molt bé “per fer teràpia de grup de com tinc a la nena, la meva està igual, etcètera”, i per compartir idees d’activitats. Han fet de tot: pintar, dibuixar, treballs manuals, ous de Pasqua, la mona, disfressar-se, etc.

Els treballs manuals són una de les principals maneres d’entretenir-se / CEDIDA

Estant a casa i tenint un gos, els Chaparro Vallejo també han trobat que durant el confinament la Carlota i el Tango s’han fet més amics. I, ell, més content que un gínjol: ha passat d’estar tot el dia sol a passar-lo acompanyat.

Malgrat tots els però, hi ha una cosa que sí que han aconseguit: fer la migdiada. “És irrellevant, però són coses que el dia a dia no et permet fer i ara sí que pots…”, apunta l’Albert. Un aspecte que no acaben de portar bé, com reconeixen, són les rutines. “És horrorós”. Consideren que van a dormir massa tard.

Temps per cuinar

Una de les coses que ha permès el confinament a aquesta família és trobar el temps que els faltava per cuinar. Els agrada molt a tots i aquests dies han fet de tot: pastís de formatge, truita, croissants, magdalenes, lasanya, croquetes… I experiments amb la Carlota. Per exemple, “si poses els Lacasitos a l’aigua marxa el color”, diu la Marta, i l’Albert afegeix que “si hi treus la part que els cobreix no són tan bons!”.

Aquest any, la Carlota s’ha fet la seva pròpia mona de Pasqua / CEDIDA

Mentrestant, en aquesta família estan pendents de traslladar-se a un pis que s’han comprat, però la Covid-19 ho ha posposat tot. De moment, es conformaran a seguir sortint al balcó a fer el vermut virtual amb amics. “Sort de les noves tecnologies!”, coincideixen, unes eines que també els permeten estar en contacte amb els avis.

Comentaris
To Top