Ciutat

Ciutadans demana un pla a tres nivells per recuperar-se de la Covid-19

El grup municipal de Ciutadans a Sabadell demana que es faci un pla a tres nivells per participar en la recuperació de la crisi generada pel coronavirus a la ciutat. Concretament, proposen treballar en matèria santària, econòmica i social.

Així ho ha apuntat el portaveu de la formació, Adrián Hernández, en una roda de premsa telemàtica que la formació taronja ha fet aquest divendres, on ha apuntat que tot el que s’havia previst fins ara a nivell municipal s’haurà de redissenyar. “A l’abril teníem pensada una moció al ple per instar el Govern a presentar un pla de mandat, però ara caldrà repensar-ho tot”, ha detallat Hernández.

En matèria sanitària, el portaveu taronja demana reforços. “Es necessita més personal i material, els recursos del Taulí es mostren insuficients per la demanda que té, l’atenció primària a la ciutat està molt justa, i cal reconfigurar el sistema de residències, tant a Catalunya com a Sabadell”, denuncia.

Pel que fa a l’economia, demana posar la maquinària municipal en marxa per pagar proveïdors, cal que “sigui una prioritat”, ha assenyalat. En aquest sentit, assenyala que cal destinar un paquet d’ajudes a autònoms, PIMES i col·lectius vulnerables i famílies. “Tenim un superàvit important, però estem collats per una llei estatal, i per intentar que no caiguin empreses i autònoms i garantir les rendes de les famílies cal treure tota l’artilleria municipal, demanem que es posin a disposició aquests diners”, afegeix.

Pel que fa en matèria de protecció social, apunta que “hi haurà més persones per protegir”, motiu pel qual caldrà tenir més diners a disposició en aquesta matèria.

Sabadell en imatges: la ciutat, retratada a l’Instagram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top