Ciutat

Endesa dona 39.000 mascaretes al Taulí

El material rebut / ENDESA

Endesa donarà a l’hospital Parc Taulí de Sabadell un total de 39.000 mascaretes per protegir els seus treballadors. D’aquestes, 4.000 es lliuren aquest mateix divendres i són de la tipologia FPP2, mentre que dilluns n’arribaran 35.000 de quirúrgiques.

Es tracta d’un paquet que la companyia ha rebut provinent de la Xina i que compta amb un global de 300.000 mascaretes, part dels 2 milions d’unitats que va comprar fa uns dies arran de l’emergència sanitària sense precedents generada per la covid-19. D’aquestes, Catalunya en rebrà en una primera fase 120.000 de tipus quirúrgic i FFP2, que seran destinades a l’Hospital Clínic de Barcelona, al Parc Taulí de Sabadell, al cos de Mossos d’Esquadra i a l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs. 

Una vegada arribin de la Xina la resta de les mascaretes, la companyia en donarà 1,2 milions  a l’Institut Nacional de Gestió Sanitària (Ingesa), que pertany al Ministeri de Sanitat, qui en realitzarà la gestió i posterior repartiment entre els territoris de l’Estat que més ho necessitin; mentre que Endesa també n’enviarà més directament a les zones més afectades. 

A més, Endesa ha donat vint-i-cinc respiradors de darrera generació al Servei Català de la Salut. Els aparells, fabricats per General Electric Healthcare, estan valorats en un total de 500.000 euros i facilitaran la respiració d’aquells pacients amb problemes severs provocats per la covid-19. En total, la companyia repartirà a tot l’Estat 100 respiradors d’aquesta tipologia.

La mesura forma part del Pla de Responsabilitat Pública que ha dissenyat la companyia, dotat amb 25 milions d’euros, i que s’està concretant en ajudes directes per a la compra de material,condicions especials de subministrament per hospitals i hotels medicalitzats i donacions per pal·liar les principals necessitats sanitàries i socials d’especial gravetat provocades pel coronavirus. És el cas, per exemple, de la donació d’un milió d’euros que s’ha fet aquesta setmana a l’Institut Català de la Salut, uns diners que serviran per equipar totalment 11 boxs d’UCIs destinats a pacients crítics o per a comprar 41 respiradors.

En aquest sentit, i també dins de l’àmbit sanitari, la Companyia electrifica de forma urgent totes aquelles instal·lacions que acullen hospitals temporals –com per exemple pavellons o residències– i ha establert una operativa especial per garantir la continuïtat del servei elèctric en aquest tipus d’instal·lacions. A més, ofereix la gratuïtat de llum i gas a hotels medicalitzats que ajudin a pal·liar la crisi sanitària –de moment ja en són sis a Catalunya, concretament a Barcelona, Girona, Sitges i a la Vall d’Aran–, així com al pavelló 7 de la Fira de Barcelona, que s’ha habilitat per atendre a persones sense llar.

Sabadell en imatges: la ciutat, retratada a l’Instagram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top