ESPORTS

Les penyes del Centre d’Esports lamenten el futbol sense l’essència de la gent

L'afició arlequinada a Ipurúa en l'ascens del 2011. Una imatge ara impensable / Ll. Franco

Quan tornarà el futbol? Acabarà aquesta temporada? Tindrà accés el públic? Són algunes de les qüestions que es plantegen aquests dies en què la Federació Espanyola ha fet pública la seva proposta de disputar un ‘play-off‘ exprés per decidir els quatre equips que pujarien a Segona Divisió A. La incertesa és màxima després de 43 dies de la suspensió de la competició. Molts clubs s’han posicionat en contra del format i fins i tot amenacen amb accions legals pel fet de vulnerar les normes de la lliga. Tot plegat s’haurà de resoldre la pròxima setmana en una reunió clau de la Comissió Mixta de la Segona B. Si es vota, probablement guanyaria l’opció del ‘play-off‘ exprés en una seu única. Més complicat serà obtenir el vistiplau per acceptar 98 clubs la pròxima temporada.

I què hi diu una part molt afectada com és l’afició? Les perspectives de tornar als estadis és pessimista i es parla fins i tot de mesos en poder-ho fer en escenaris com el Camp Nou, Santiago Bernabéu i, en definitiva, tot el futbol professional. A Segona B podria ser diferent. Hem volgut conèixer què en pensen els aficionats a través de les penyes del Centre d’Esports, veus autoritzades. Es fa difícil acceptar un futbol sense l’essència de la gent.

Jordi Martínez (Penya Honor 1903): “No té cap sentit jugar a porta tancada. L’afició és el cor d’un equip, no seria el mateix. Seria dolent per l’afició i molt perjudicial per als clubs. Fer restriccions tampoc és la solució. És molt difícil de controlar el públic en un estadi”.

Antonio Moreno (Penya Sabadell): “El futbol es viu amb la família o els amics i perd la seva essència. Però fins que no es trobi una vacuna serà complicat tornar a omplir estadis o teatres. Hi haurà un abans i un després. En el cas del Sabadell, el distanciament es podria aplicar perquè a la Creu Alta hi van 3.000 persones habitualment”.

Ainoa Torrella (Penya Blue Girls): “L’aficionat és el més perjudicat, però treballo en l’àmbit sanitari i ara seria una gran irresponsabilitat jugar amb públic. Si es pot controlar la pandèmia i s’apliquen mesures de seguretat es podrà tornar als estadis, potser d’una altra manera a com estàvem acostumats”.

Diego Larrubia (Penya La Plana): “Sense públic es perd tota l’essència d’un ‘play-off‘, però no hi ha alternativa en aquests moments. Haurem de canviar el xip i la mentalitat. Estem acostumats a anar-hi en grup i això no es podrà fer. Haurem d’aprendre a veure i viure el futbol d’una altra manera”.

Jordi Casals (Penya @rlekinats.com): “Equip i afició formen un bloc. Sense públic, no és futbol. Serà una situació molt estranya per a jugadors i aficionats. Crec que fins setembre o octubre no hi podrà entrar públic. Cal fer cas als metges i científics”.

David López (Penya Walkings): “Si es fa, el ‘play-off‘ serà una experiència prou estranya. Potser tenim sort i pugem a Segona A, però seria una celebració atípica que ja signo. Està clar que haurem de canviar el xip i els hàbits tradicionals, no quedarà cap més remei. A la Creu Alta, però, es podria complir el distanciament si es distribueix bé la gent”.

Jaume Martí (Penya La Ceba): “Jugar un ‘play-off‘ a porta tancada seria molt estrany i a més, el Sabadell hauria desplaçat molta gent. Hi haurà un canvi de xip obligat, però ara mateix no em plantejo cap escenari”.

Francesc Espinar (Nova Penya Creu Alta): “És difícil d’imaginar perquè es perd l’essència del futbol. Es poden crear protocols de control, però hi haurà conseqüències més greus, com l’àmbit econòmic”.

Lanzarote: “Impossible poder jugar abans del 30 juny”

A través de les xarxes socials, el jugador arlequinat deixava clara la seva postura. “Veig impossible que es jugui algun partit oficial de cap categoria abans del 30 de juny. És impossible que es pugui reprendre la competició amb totes les garanties”. Sobre el format de la Federació, també és crític: “Penso que si es pot pujar, hi hauria d’haver descensos o anul·lar la competició”.

Comentaris
To Top