Vallès

El Consell Comarcal distribueix material de protecció a residències de gent gran de la comarca i al Taulí

Repartiment de material de protecció / CEDIDA

El Consell Comarcal va començar la setmana passada a distribuir material sanitari a 11 residències de la comarca, de Barberà del Vallès, Cerdanyola, Polinyà, Sant Quirze del Vallès, Sabadell, Terrassa i Viladecavalls. Es tracta de material vinculat a tecnologia 3D que s’ha realitzat a Fab Labs de la comarca.

Així doncs, es lliuraran 105 viseres de protecció i 45 ulleres. En aquesta ocasió els Fab Labs que han participat en la producció d’aquest material són el Fab Lab Sant Cugat, el Fab LabTerrassa, Eclyps3 i la iniciativa Sant Quirze té vida. També s’està treballant amb la resta d’espais d ela comarca per tal de poder consolidar els circuits de distribució, tenint en compte la proximitat local i la disponibilitat de material per ajustar el subministrament. S’estan valorant solucions per resoldre les necessitats de guants o bates d’un sol ús, per exemple.

Donacions d’empreses als Fab Labs

Aquests espais i comunitats de Fab Lab està rebent donacions per part de diferents empreses comarcals que permeten que puguin seguir amb la producció de material Sanitari. Les empreses del Vallès Occidental son: Aritmext (Polinyà) i Unireco Logística (Santa Perpetua de Mogoda). A part de l’entrega a les resdiències aquestes donacions també han permès fer i lliurar més de 300 viseres de protecció a l’Albada del Parc Taulí i Hotel Verdi (que s’ha adequat com a espai hospitalari a Sabadell) entre d’altres.

El servei de suport a les iniciatives locals de fabricació de material sanitari activat des del Consell Comarcal compta amb el suport tècnic del centre tecnològic LEITAT per ajudar aquestes propostes locals, divulgant la informació, cercant els recursos i matèries primeres que necessiten o resolent altres qüestions logístiques que puguin tenir. Diferents espais de fabricació digital de la comarca, que participen activament a la Xarxa d’Espais de Fabricació Digital, s’han adherit a plataformes col·laboratives, per coordinar esforços i actuacions per produir material sanitari. Els makers han adquirit un rol clau impulsant grans iniciatives per combatre el virus i ajudar a frenar la corba de contagis.

Visera produïda amb tecnologia 3D / CEDIDA

Comentaris
To Top