Ciutat

Els CAP han fet aquest abril el 82% de gestions per telèfon o Internet

Una treballadora surt del CUAP de Sant Fèlix per anar a fer un test de coronavirus / VICTÒRIA ROVIRA

Vuit de cada deu gestions que han fet els CAP de Sabadell aquest mes d’abril s’han fet per telèfon o per Internet. És el principal reflex de com ha canviat l’activitat dels centres d’Atenció Primària des de l’inici de la pandèmia del coronavirus.

Des de l’1 d’abril, els CAP locals han registrat 61.126 visites. D’aquestes, 50.000 (el 81,7%), han estat telefòniques i virtuals (47.000) i electròniques: 3.000 mitjançant el sistema d’econsulta. Les virtuals són les que es fan sense el pacient, com la gestió de baixes o receptes. Cal tenir en compte que les dades fan referència tant a les gestions relacionades amb la Covid-19 com amb la resta de patologies.

La resta de l’activitat s’ha centrat en què s’han atès 9.000 visites presencials als centres i 2.000 més les han fet els professionals als domicilis.

Tornar a la normalitat

En el cas que s’hagués obert l’hospital de campanya de la Pista Coberta d’Atlesitme, cosa que encara no ha passat perquè no fa falta, la major part de professionals que haurien atès els pacients en un primer moment haurien estat treballadors de CAP, que en les darreres setmanes s’han estat formant al Taulí per treballar-hi.

Com que de moment no està previst obrir l’hospital temporal, des d’Atenció Primària apunten que aquestes persones aniran tornant als seus centres de treball habituals, la qual cosa permetrà recuperar la normalitat i reobrir properament els CAP tancats: Gràcia, Nord i consultori local del Poblenou. Això, sempre fent-ho compatible amb l’increment de recursos que s’estan destinant a les residències o en altres serveis quan es consideri necessari.

Primària recorda que a tots els centres es continuen realitzant les proves i visites necessàries durant l’embaràs i s’atén a casa les mares i recent nascuts durant el puerperi. També es manté el contacte amb els casos de pediatria i no s’aturen les cures, les visites de seguiment de nadons i les vacunacions i tractaments necessaris.

Sabadell en imatges: la ciutat, retratada a l’Instagram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top