ESPORTS

El Club Natació Sabadell aposta per declarar nul·la la competició de waterpolo

Una imatge que no es tornarà a veure aquesta temporada / Ll. Franco

Fa un any, el Club Natació Sabadell femení de waterpolo celebrava la cinquena Copa d’Europa a la piscina de Can Llong després d’una remuntada històrica davant l’Oympiacos (13-11) en un final de partit vibrant i espectacular i una graderia a vessar totalment entregada. Avui, el campió no sap si podrà defensar el títol i la competició domèstica ha quedat cancel·lada per la crisi del coronavirus.

La decisió de la Federació Espanyola de natació ha trobat el consens unànime de tots els clubs, però, en canvi, s’observen discrepàncies a l’hora de fixar el desenllaç definitiu de la lliga. Amb campions o descensos? Temporada nul·la? Quins equips van a Europa i quines competicions? Són algunes de les incògnites que una Comissió haurà de tractar els pròxims dies amb les diferents federacions territorials.

De moment, el Club Natació Sabadell s’ha posicionat d’una manera clara i rotunda: aposta per declarar nul·la la competició. El director esportiu de l’entitat, Xavi Balaguer, veu “lògica” la suspensió “per les dificultats per obrir instal·lacions, mesures sanitàries i també els contactes dels jugadors. Reprendre la competició hauria tingut unes despeses molt importants”. D’altra banda, considera que “els títols s’haurien de deixar deserts. Precisament el femení ha jugat la fase regular sense les jugadores canadenques, però la idea és que juguessin el play-off per tenis és opcions”. També aposta per balanç de la primera volta i no la classificació actual per decidir les places europees. “Han jugat tots contra tots”, resumeix. Sobre la Champions, creu que “el més intel·ligent seria deixar-la deserta. Hi havia rumors de jugar el setembre, però les plantilles serien diferents i és inviable”.

En la mateixa línia s’expressen els tècnics. David Palma (femení) creu que sense poder disputar el play-off s’hauria d’anul·lar la competició. Ara el líder és el CN Mataró i el Club Natació Sabadell és tercer. Sobre la Champions apunta: “Ens hauria encantat jugar la tornada de quarts amb l’Orizzonte, però penso que se suspendrà. Un repunt del virus seria un desastre i hem d’anar molt amb compte. Nosaltres seguirem treballant, a veure què diu la LEN“.

Quim Colet (masculí) també veu “correcte” la suspensió i subratlla que “nosaltres tenim assegurada la tornada a Europa, que era el principal objectiu d’aquesta temporada”. Això sí, varia la competició segons s’agafi només la primera volta -llavors anirien a la Champions– o l’actual classificació -seria l’Europa Cup-. “Seria més just la primera volta perquè ara hi ha equips amb menys partits jugats i el calendari també és un element distorsionador”. Caldrà esperar.

Comentaris
To Top