Ciutat

Els treballadors de la TUS troben a faltar el “bullici” del carrer

Continuen a peu de canó. La seva feina és essencial i continuen transportant persones que no poden ajornar els viatges.

“Vull tornar a arribar a casa esgotada”

Laura González, conductora de la TUS

Normalment arriba a casa esgotada. Les xerrades amb la gent, el bullici d’un autobús urbà a hora punta, amb infants pujant i baixant i pares que els renyen. Aquest és l’entorn habitual en què treballa un conductor d’autobús en situacions normals. Un escenari que Laura González, conductora d’autobús, mai hauria pensat que trobaria tant a faltar.

“Vull tornar a arribar a casa esgotada, amb mal de cap i aclaparada pel nivell de feina”, explica. Aquests dies estan sent d’una excepcionalitat estranya per a tothom, també per a ella. Està aïllada a un habitacle i ja no parla amb ningú, no veu els usuaris de sempre.

“Em pregunto com estarà la senyora Carme, la veig cada dia i no sé res d’ella”, indica. Ni de la Montse, ni del Juan. “Trobo a faltar poder dir bon dia a la gent”, expressa. Ara, ha de renyar alguns imprudents.

/ CEDIDA

“Anem més relaxats al volant”

Raúl Piña, conductor de la TUS

És evident: ni trànsit dens, ni cotxes aparcats a doble fila, ni imprudents travessant el carrer de forma temerària, “anem més relaxats al volant”. Aquesta és la part més pràctica que Raúl Piña, conductor de la TUS, troba del confinament. Però no tot és tan bonic.

Es respira una sensació de tristesa, de soledat… són dies molt estranys”, explica. Després de 20 anys conduint un autobús, assegura que és la situació més estrambòtica que ha viscut. Sense poder xerrar amb ningú, “la jornada es fa eterna”.

El que més troba a faltar són els nens, un dels usuaris principals. “Des del dia 14 de març no n’he vist ni un”, sosté. I la seva absència es troba molt a faltar perquè “donen vida a la ciutat”. Una ciutat que, per cert “sembla una altra”.

/ CEDIDA

“Ara no treballo com a interventor”

Josep Piñol, interventor de la TUS

Ja no pot pujar als autobusos demanant la comprovació de pagament a la gent. Per sort, es pot dedicar a altres coses dins la TUS. “Al principi de l’estat d’alarma, la gent ja estava susceptible a l’hora de parlar amb mi”, explica Josep Piñol, interventor de la TUS. Malgrat això, assegura que a Sabadell hi ha un “bon ús del transport públic” i no hi ha frau pràcticament.

Ara no pot comprovar si hi ha usuaris que intenten entrar amb targetes falses o sense pagar el tiquet. “No ho penso”, explica. Es pregunta quan podrà tornar a fer la seva feina i a fer el que més li agrada: xerrar amb els usuaris.

/ CEDIDA

Comentaris
To Top