Ciutat

Professionals sanitaris del Taulí reclamen més material de protecció i tests

Professionals del Taulí, al Frontal Gran Via / VICTÒRIA ROVIRA

Diferents professionals de la Corporació Sanitària Parc Taulí continuen reclamant material de protecció individual, que se’ls faci el test per saber si tenen el coronavirus i que se’ls pagui el mateix que a la resta d’hospitals que, a diferència del sabadellenc, depenen exclusivament de l’Institut Català de la Salut (ICS).

Sobretot en el cas del material i els tests, es tracta de dues reclamacions constants des de l’inici de la pandèmia a Sabadell, el 6 de març, perquè des d’aleshores no s’han arribat a solucionar mai del tot, encara que en les darreres setmanes s’hagi millorat lleugerament, sobretot a les UCIs.

“Els equips de protecció individual (EPI) són bosses de plàstic directament. Capes, capes i més capes de plàstic: als turmells, als colzes i per sobre”, explica un infermer. Hi coincideix un metge: “Envien gent a la guerra sense protecció”; i també un portalliteres: “La protecció és escassa”.

El mateix Taulí reconeix que a l’inici de la pandèmia no hi havia tests per fer a tots els professionals. Els treballadors consultats coincideixen que se n’estan fent més, però critiquen que quan es demana de fer una prova diagnòstica triga a arribar i, en diversos casos, mentrestant estan treballant amb el risc que això comporta. També denuncien que el temps d’aïllament domiciliari s’ha reduït de 14 a 7 dies.

“La vocació està molt bé, però aquí tothom treballa per diners”, remarca un dels infermers ja citats anteriorment. Els treballadors i sindicats com l’FTC-IAC o la Plataforma Assembleària de Treballadores i Treballadors (PATT) reclamen l’equiparació salarial amb l’Institut Català de la Salut perquè aquests han cobrat les DPO, pagaments per objectius, a diferència d’ells, que esperen una decisió i més informació de la corporació sobre aquest aspecte econòmic.

Sabadell en imatges: la ciutat, retratada a l’Instagram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top