Ciutat

La situació a residencial de Palau-solità és “estable”

L’alcalde de Palau-solità i Plegamans, Oriol Lozano, diu que la situació a Residencial Palau és “estable” i que la inspecció que l’Agència de Salut Pública hi ha dut a terme aquesta setmana ha determinat que “els protocols i la sectorització” dels pacients s’està fent “correctament”. Ha indicat que Salut ha obert una auditoria al centre i li ha demanat tota la informació referent a la gestió de la crisi per analitzar si ha actuat de forma adient.

A banda, ha anunciat que en els propers dies els Bombers tornaran a fer una nova desinfecció de l’equipament. Tot plegat després que en les darreres setmanes hagin mort 50 usuaris de la instal·lació, 35 dels quals per COVID-19. La Fiscalia ha obert diligències penals per esclarir els fets.

Oriol Lozano s’ha mostrat optimista i ha indicat que en la darrera setmana la situació al centre Residencial Palau “s’ha estabilitzat”. L’alcalde de Palau-solità ha assegurat que les notícies són “positives” i tot i que ha reconegut que durant el pic de la pandèmia es van viure moments “molt complicats”, ara s’està fent “una gran feina”.

Lozano ha fet aquestes valoracions en una roda de premsa telemàtica en què ha explicat que la inspecció que l’Agència de Salut Pública ha dut a terme a l’equipament aquesta setmana ha revelat que “s’estan complint tots els protocols” i que “la sectorització dels pacients s’ha fet correctament”. Així mateix, ha indicat que les valoracions de la directora del Centre d’Atenció Primària que està supervisant la gestió del centre també són positives. Per aquest motiu, s’ha demanat als Bombers de la Generalitat que intervinguin per tornar a desinfectar la instal·lació

A banda, ha explicat que dimecres passat, responsables de la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària van visitar el centre en el marc de l’auditoria documentativa que s’està duent a terme. “Residencial Palau té una setmana per entregar tota la informació que li han demanat sobre la forma en què s’ha gestionat l’equipament”, ha apuntat l’alcalde.

Pel que fa a la possible intervenció del centre, ha advertit que no correspon a l’Ajuntament i ha dit que “seran les autoritats sanitàries i la fiscalia que està investigant penalment l’equipament les que hauran de decidir si les coses s’han fet bé o malament i si s’ha complert amb la normativa”.

Pel que fa a la desinformació que algunes famílies han denunciat, l’alcalde ha apuntat que a partir de la setmana que ve començarà a funcionar un nou protocol de comunicació. “El centre ha establert un horari per informar a cada família i reduir aquest neguit que tenen “, ha comentat.

A banda de les 35 persones grans d’aquest centre que han perdut la vida a causa del coronavirus, hi ha 45 residents més infectats i també 17 empleats que han donat positiu. A l’inici de la crisi a Residencial Palau hi vivien 153 avis i àvies.

Sabadell en imatges: la ciutat, retratada a l’Instagram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top