Ciutat

Els ‘fridays’ de Sabadell també protesten als balcons: “No hi ha planeta B”

Projecció d'un missatge ecologista a la façana d'un dels manifestants / D.S.

En temps de confinament, les formes de protesta adquireixen dos escenaris: els balcons i les xarxes socials. Ahir a la nit, totes dues es van conjugar en una protesta global per alertar de la importància del canvi climàtic.

Alguns balcons de la ciutat es van afegir a la protesta, convocada per l’agrupació sabadellenca de Fridays For Future. La pecu- liar acció va consistir en una manifestació de llums i ombres. La projecció de llum mitjançant una plantilla, que els joves havien im- près i retallat prèviament a casa seva. Climate can’t wait i Climate Strike van ser algunes de les peculiars ombres que es van projectar als balcons participants.

Altres famílies van optar per il·luminar la nit amb la llanterna de telèfon mòbil, que ja fa temps que s’ha consolidat com a opció estètica tant a manifestacions (en el cas de les protestes contra l’empresonament dels dirigents polítics catalans) com a concerts d’assistència massiva.

Des de Fridays For Future apuntaven ahir que “tot i el confinament, no volem renunciar al nostre dret a manifestar-nos”. I és que per sort, van afegir, “sempre ens quedarà la nostra creati- vitat” per a una manifestació amb un curiós recorregut: de casa en casa.

Aprendre del confinament

La protesta d’ahir reivindicava una sortida de les crisis generades pel coronavirus “en consonància amb l’emergència social i ecològica actual”. De fet, no són poques les veus que estan apuntant que el confinament pot servir com a mirall: l’ésser humà és capaç de reduir les seves emissi- ons contaminants.

En consonància, diverses ciutats projecten tancar definitivament el trànsit de vehicles a certs carrers i ampliar els carrils bici.

“Volem que Sabadell sigui pionera en declarar l’estat d’emergència climàtica”

Comentaris
To Top