Ciutat

ENQUESTA: Esteu d’acord amb aquestes 6 mesures per adaptar la ciutat al desconfinament?

Un home passeja en bicicleta per l'Avinguda de la Concòrdia / ÓSCAR ESPINOSA

Col·lectius vinculats a la mobilitat i a l’espai públic a Sabadell demanen adaptar la ciutat al desconfinament per tal de prevenir nous contagis. Així doncs, han concretat una proposta a través de 6 mesures, que, paral·lelament, tenen la intenció de millorar la salut, la seguretat i la qualitat de vida de la població.

Aquests 6 punts, doncs, tenen l’objectiu d’evitar un nou brot; mantenir nivells baixos de contaminació, que s’ha demostrat que asseguren que aguditza la mortalitat de la Covid-19; donar solució a l’accidentalitat, a problemes de soroll i de manca d’espais públics per al lleure i l’esport.

Les 6 propostes

1. Ampliar l’espai per a vianants. En carrers amb voreres estretes, recuperar la calçada per a vianants. També invertir la prioritat en tots aquells carrers que no tenen l’amplada necessària per garantir la distància de seguretat. I en els barris on predominen carrers amb voreres de menys de 2 metres, fixar carrers com a eixos per a vianants.

2. Prioritzar la bicicleta. Ampliar carrils bici i connectar-los amb els existents; fer de dues direccions els de sentit únic per garantir distàncies laterals d’1,5 metres; i procurar una connexió segura amb poblacions veïnes i polígons industrials. I en aquelles vies principals amb dos carrils a la calçada, destinar-ne un a bicis i patinets.

3.  Ampliar l’espai públic per lleure i esport. Això significa pacificar carrers i crear superilles on el vehicles tinguin un paper secundari, a més de crear espais verds.

4. En zones de trànsit dens de persones, més espai per a vianants i ciclistes. Per exemple, a escoles i equipaments col·lectius.

5. Reducció dels límits de velocitat. Per reduir la contaminació i l’accidentalitat. En algunes zones, circular a 20 km/h i a altres a 30 km/h. I incrementar controls de velocitat.

6. Convocar a la Taula de Mobilitat, el Consell Local de Seguretat Viària i els Consells d’Infants de forma telemàtica perquè puguin aportar propostes.

Les mesures han estat proposades per diferents col·lectius i entitats: Bicicleta Club de Catalunya (BACC), Massa Crítica SBD,  Cicloamics SabadellCamí Escolar Sabadell i Protegim els Vianants.

Comentaris
To Top