Ciutat

La desescalada fins al juliol: 4 fases que marcaran els propers mesos

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha presentat aquest dimarts en roda de premsa el pla de desescalada de l’executiu de Madrid. Ho fa després que el Consell de Ministres hi hagi donat llum verda, amb un calendari que s’allarga d’entrada fins al mes de juliol i que comptarà amb quatre fases, de manera gradual, asimètrica i coordinada, basada en el criteri de província o d’illa, i sense mobilitat entre elles.

Actualment ens trobem en una fase “predesescalada” (fase 0), en què es poden dur a terme algunes mesures com ara la sortida de menors acompanyats o bé la de fer esport al carrer, prevista per a aquest proper cap de setmana, amb un seguit de limitacions. Es preveu, a més, la recuperació de certes activitats, com ara restaurants per oferir enviaments a domicili, o establiments amb cita prèvia per controlar l’aforament.

Fase 1: comptarà amb l’obertura de petits comerços i la reactivació de certes activitats, sempre garantint els estàndards de sanitat corresponents, però no les grans superfícies. Els hotels també podran començar a obrir, així com les terrasses de bars i restaurants, però només es podrà ocupar un 30% del seu aforament, cedint un horari per a majors de 65 anys, el sector de població més sensible davant del virus. També en l’àmbit esportiu es podrà fer entrenaments, i en el cas dels centres de culte es limitarà l’aforament a un terç.

Fase 2: ja permetrà obrir les escoles i centres educatius, però que ningú es faci esperances; l’inici del curs no arribarà fins passat l’estiu. Teatres i cinemes podran reobrir, però limitant l’accés, i es podran fer festes i trobades de fins a 50 persones en espais tancats, i de fins a 400 en espais oberts.

Fase 3: la mobilitat serà més àmplia, i es podrà començar a no fer ús de les mascaretes, sempre que es respectin les distàncies de 2 metres entre persones. A més, també es permetran algunes activitats amb més aforament.

La previsió és que aquest període culmini al juliol, si els indicadors són positius, no hi ha rebrots i les condicions marcades pel Ministeri de Sanitat ho aconsellin.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top