Vallès

El SEM impartirà una formació als treballadors de la residència de Palau-solità on han mort 35 usuaris per coronavirus

Membres dels bombers, en l'operatiu de desinfecció de la residència Residencial Palau / BOMBERS

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) impartirà aquest dimarts una formació sobre infeccions i EPI als empleats de Residencial Palau, a Palau-solità i Plegamans. Així ho han indicat fonts del Departament de Benestar i Família a l’ACN.

Aquesta sessió arriba després que dilluns setze dotacions de Bombers s’encarreguessin de desinfectar les instal·lacions d’aquesta residència on han mort 35 usuaris a causa de la Covid-19. La setmana passada, la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària va fer una inspecció a l’equipament i va demanar als seus responsables informació referent a la forma en què s’ha gestionat aquesta situació de crisi. Paral·lelament, la Fiscalia ha obert diligències penals per esclarir els fets.

Els bombers van intervenir dilluns en aquest centre que disposa de 5.912 metres quadrats repartits en quatre plantes més un subterrani. Un total de setze dotacions del cos van treballar-hi amb l’objectiu de minimitzar l’afectació de la Covid-19 a l’equipament, on des de l’inici de la pandèmia han mort 35 residents a causa del coronavirus, segons fonts municipals.

A més, la setmana passada es van acabar de fer les proves PCR a tots els residents i es va poder millorar la sectorització dels usuaris. Els resultats d’aquestes anàlisis van revelar que dels 91 avis i àvies que hi ha actualment a la instal·lació, 46 estan infectats pel virus i 45 no. Pel que fa a la plantilla, 17 dels 64 empleats han donat positiu.

A banda, dimecres passat responsables de la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària van dur a terme una inspecció en aquest centre. L’alcalde del municipi, Oriol Lozano, va detallar que les autoritats sanitàries havien reclamat a la residència “informació sobre la forma en què s’ha gestionat l’equipament”. Fonts del departament de Benestar i Família han apuntat que aquest procediment està en marxa i que els resultats que se n’extreguin serviran per definir properes actuacions.

Per la seva banda, la Fiscalia ha obert diligències penals a l’equipament. A banda dels 35 residents que han mort per Covid-19, en les darreres setmanes quinze persones més han perdut la vida per altres patologies.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top