Ciutat

Les famílies tornen aquest divendres al carrer

Les famílies tenen una nova prova aquest divendres amb un dia festiu on la meteorologia convidarà a sortir de casa

Un nen, diumenge passat al Parc Catalunya / VICTÒRIA ROVIRA

Després de la primera prova de diumenge passat, les famílies tornaran a ser protagonistes aquest divendres, dia festiu, als carrers de la ciutat. Ara bé, caldrà fer-ho de manera esglaonada, i gaudiran de més espai, donat que l’Ajuntament ha optat per recuperar el tancament de certs espais de la ciutat per garantir que es gaudeix de suficient espai per mantenir el distanciament.

Han estat moltes les veus crítiques que han posat de manifest que la setmana passada es va sortir a la valenta, com si es tractés d’un diumenge com “els d’abans”. De fet, el primer dia en què els nens van poder trepitjar el carrer es va convertit en tota una festa, i era habitual veure la canalla no amb un dels dos pares, com s’havia apuntat que calia fer, sinó amb tots dos.

Aquesta setmana, però, hi ha una bateria de canvis que poden propiciar que no es generin imatges com les de cinc cies enrere. El primer canvi és l’establiment de franges horàries per poder sortir a passejar, fes esport o sortir a passejar la canalla. Amb aquesta mesura, que anunciava aquest dijous a la tarda el ministre de Sanitat, Salvador Illa, es vol diversificar la presència de persones al carrer, evitant, així, que pares amb nens i runners topin pels carrers.

L’altra mesura l’ha impulsat el govern municipal. Després del cap de setmana passat i un cop diversos col·lectius i partits van aportar el seu gra de sorra per demanar una major cessió d’espai públic per garantir la seguretat sanitària i el distanciament entre persones, aquest 1 de maig es recupera el tall d’espais com la Rambla.

La mesura s’havia suspès des de l’inici de l’estat d’alarma, al mes de març, i ara un mes i mig després, les tanques tornaran a tallar el pas de vehicles. Aquest cap de setmana es farà resseguint l’eix central. “Es fa una primera experiència pilot, tancant el trànsit en diferents espais de l’eix central de la ciutat, i ho senyalitzarem amb una vintena de lones”, apunta l’alcaldessa, Marta Farrés.

Mapa dels carrers que es tallaran / AJUNTAMENT DE SABADELL

De cara al cap de setmana vinent es preveu ampliar les zones de tall, incorporant carreres adjacents, així com cedir la direcció del cantó dret dels carrers per circular, entre altres mesures que s’implementaran progressivament.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top