Ciutat

Correus recupera el servei de paqueteria

Correus inicia la desescalada en el seu servei amb la reincorporació de tota la plantilla disponible i amb la recuperació de l’horari de les unitats principals de Sabadell. Així, a partir de dilluns, l’empresa pública de servei postal tornarà a distribuir paqueteria que s’ha acumulat als magatzems durant aquest període –fins ara només es garantia el servei postal universal (SPU)– i l’atenció al client es prestarà de 8.30 h a 14.30 h. 

Tot i que la companyia preveu que no es retorni a la normalitat fins a l’11 de maig, quan els treballadors de Correus recuperarien la seva rutina habitual, a partir de dilluns ja s’establiran rotacions diàries de la plantilla per tal que hi treballi, diàriament, un 50%. El que sí que començarà al 100% és la unitat de serveis especials (USE) de Sabadell, ubicada al carrer de Boccaccio. “Correus ha acumulat un fort volum de paqueteria i pretenem desencallar aquesta demanda aturada”, exposen fonts de l’empresa.

Façana de l’edifici de Correus al carrer de Bocaccio, on se situen les Unitats de Repartiment 02 i 03 / LLUÍS FRANCO

La mesura ha vingut acompanyada d’una nova tongada de material per protegir el personal amb tres parells de guants i una mascareta diària per treballador. La plantilla es distribuirà en dos equips que treballaran de forma alterna com a mesura de prevenció. L’empresa assegura que els treballadors de més de 60 anys, considerat personal de risc, no s’incorporaran fins a l’11 de maig.

Entre dubtes de treballadors…

Treballadors de la unitat de repartiment (UR) 02 i 03 –que distribueixen al sud, centre i est de la ciutat– han posat en dubte que el servei s’agilitzi a aquestes zones. “Hi ha molts companys de baixa, així que la plantilla disponible no arribaria al 100%”, explica una treballadora. “Ara estem repartint a la nostra zona habitual i també hem de cobrir altres barris”, afegeix un altre.

…i crítiques sindicals

Des dels sindicats UGT i CCOO consideren que “s’està precipitant la desescalada”. El secretari provincial de Barcelona de Correus de CCOO, Alberto José Pérez, lamenta que a la UR 02 i 03 de Sabadell s’han detectat casos positius de Covid-19 i “és un risc” tornar a la normalitat “sense garantir” una protecció adequada: “A certes unitats o oficines no es pot garantir la distància de dos metres estipulada”, lamenta Pérez.

Comentaris
To Top