Ciutat

Catalunya podria tenir regions sanitàries per al desconfinament

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha insistit que el Ministeri de Sanitat estableix el pla de desescalada d’acord amb les províncies, però ha apuntat que si Catalunya proposa unes unitats territorials diferents el Ministeri ho estudiarà i decidirà. En tot cas, ha assegurat que aquest repartiment territorial es podria establir no només a Catalunya, sinó també a altres territoris.

En el cas de Sabadell, ens trobem a la Regió Metropolitana Nord, que inclou els dos Vallesos, el Barcelonès Nord (Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet i Badalona) i Maresme.

“Si Catalunya proposa una àrea de salut com un d’aquests territoris diferents, si reuneix les condicions, no veig perquè no es pot utilitzar, com pot passar a qualsevol altra CCAA, perquè no crec que això sigui una discussió de CCAA específiques, sinó de qualsevol territori de l’Estat espanyol”, ha dit.

Simón ha fet aquestes manifestacions durant la roda de premsa dels tècnics a Moncloa, després que la consellera de Salut, Alba Vergés, assegurés que el govern de l’Estat no posarà impediments a la petició de la Generalitat de Catalunya de fer el desconfinament per regions sanitàries, i no per províncies, tal com va apuntar el president del govern central, Pedro Sánchez.

Simón ha afirmat que les ordres i documents del pla de transició deixen “clar” que “el Ministeri de Sanitat planteja com a unitat base de partida les províncies”, però alhora aquests mateixos documents especifiquen que “si les CCAA identifiquen una altra unitat territorial que considerin amb característiques adequades tan epidemiològiques com pel que fa a capacitats assistencials i de control de mobilitat, ho poden proposar”.

“Ho poden proposar, es valora per part del Ministeri, i si s’arriba a una discussió que en base a les dades ens porta a pensar que aquesta àrea és susceptible de canviar de fase, ho poden fer”. Per tant, segons Simón, “si Catalunya proposa una àrea de salut com un d’aquests territoris diferents a les províncies, si reuneix les condicions, no veig perquè no es pot utilitzar”.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top