Ciutat

Salut proposarà al govern de l’Estat deixar Sabadell fora del pas a la fase 1

Salut proposarà al govern espanyol deixar Sabadell fora del pas a la fase 1

Dues vianants, dissabte a la Gran Via / LLUÍS FRANCO

El Departament de Salut traslladarà al govern de l’Estat la proposta perquè Sabadell, tot el Vallès i l’àmbit metropolità de Barcelona quedin fora del pas de la fase 0 a la fase 1 de desconfinament, segons avança TV3. De fet, només planteja que siguin tres les regions sanitàries que facin el pas: Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona i l’Alt Pirineu-Aran.

D’aquesta manera, l’Àmbit Metropolità Nord, que engloba els municipis del Vallès Occidental, l’Oriental, el Barcelonès Nord i el Maresme i, per tant, on es troba Sabadell, haurà d’esperar a més endavant per fer el canvi, donat l’alt risc que es registri un rebrot del virus. També es veuen afectades Barcelona Ciutat, Àmbit Metropolità Sud, Catalunya Central, Girona i Lleida.

Dimarts, la consellera de SalutAlba Vergés, ja va avaçar que “segurament hi haurà diferències” en el desconfinament, tot apuntant que l’àrea metropolitana de Barcelona, on es troba Sabadell, no entraria en fase 1 el proper dilluns, 11 de maig. “Potser no per a l’11, però una mica més endavant ens podríem plantejar alguna cosa”, va dir en declaracions a TV3.

Vergés va considerar que el risc de rebrot és “més alt” en zones com l’àrea metropolitana de Barcelona i per això han plantejat aquest dimecres la seva proposta a Sanitat. De fet, ni Barcelona ni les àrees metropolitana nord ni metropolitana sud “estan a la zona verda”.

La incidència a Sabadell és notòria, donat que dilluns és festiu a la ciutat, jornada en què se celebra la festivitat de La Salut. Tot i que l’Ajuntament ha suspès tots els actes, sí que s’havia plantejat celebrar la tradicional missa de dilluns a la tarda al santuari, això sí, respectant la capacitat d’aforament màxim equivalent a un terç de l’habitual en actes litúrgics.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top