Oci i cultura

Crit d’atenció de llibreries, teatres i escoles de música pel risc de tancament

La llibreria Macondo, el dia de Sant Jordi / VICTÒRIA ROVIRA

L’ecosistema cultural obria tímidament algunes persianes dilluns, com La Llar del Llibre. “Hem de recuperar tots els llocs de treball del sector llibreter”, defensava vehement Joan Fàbregues. Si Sabadell passa a la fase 1 dilluns vinent, llavors obrirà Sabadell Còmics, “deixant entrar un màxim de tres persones”, matisa Rafel Sabater. També ho farà Macondo, on no veien clar allò de la cita prèvia. De tota manera, esperen poder rebre algun suport de l’administració: “Confiem que siguin realment ajudes; perquè sincerament, veig molt fotut el futur de les petites llibreries”, diu Anna Mora.

Pere Villaró, del Teatre del Sol, també les veu amb esperança i creu que és positives i molt necessari per al sector, però que estan enfocades a l’àmbit professional. “Malauradament, creiem que a nivell del Teatre del Sol no ens hi podrem acollir per pal·liar l’impacte econòmic”, lamenta.

La Llar del Llibre va obrir parcialment dilluns / VICTÒRIA ROVIRA

A les llibreries i teatres s’afegeix una altra entitat cultural com l’ensenyament musical. Des de l’Escola de Música de la Creu Alta, Llorenç Domènech explica que només es financen amb les quotes dels alumnes, però esperen rebre algun tipus d’ajuda de l’Administració. “Això no és com un concert, que el pots ajornar uns mesos. Aquí, si l’escola tanca, serà irreversible”, exposa. I això també seria una afectació de ciutat. “Perquè fem un ensenyament complementari al de la pública”, per tal que tothom pugui accedir a estudis musicals.

El regidor de Cultura, Carles de la Rosa, avança que s’està treballant en diverses propostes de reactivació del sector cultural sabadellenc, però que encara no estan tancades.

Comentaris
To Top