Ciutat

Educació comença a repartir els primers 1.300 lots de material de seguretat per fer la preinscripció escolar

Un treballadors del magatzem d'Educació de Piera preparant els lots que el Govern farà arribar a les escoles per la preinscripció / ACN

Educació ha començat a repartir els primers 1.300 lots de seguretat perquè les escoles puguin fer part de la preinscripció pel curs 2020-2021 de forma presencial. Aquesta formula està pensada per a les famílies que tenen dificultats per dur-la a terme telemàticament.

La previsió és que 2.351 centres de tot Catalunya rebin aquest material que inclou gel hidroalcohòlic, guants, mascaretes, pantalles facials i mampares de seguretat. Vicent Granell, responsable del magatzem on s’estan preparant els paquets, ha explicat que des de fa dues setmanes treballen “a bon ritme” per enllestir els lots.

Amb tot, ha advertit que han aturat l’activitat perquè els falta material: “Confiem que arribarà en breu i que divendres ho tindrem tot a punt”, afirma. La mitja dotzena d’empleats que hi ha al magatzem que Educació té a Piera (Anoia) treballen des de fa dues setmanes i mitja per preparar els 2.500 lots de seguretat que el departament enviarà a les escoles catalanes en els propers dies.

El cap d’explotació d’aquesta nau industrial, Vicent Granell, ha explicat que s’han dissenyat quatre tipologies de paquets diferents. “Depenent de la mida del centre rebran un lot més gran o més petit”, ha detallat. “El més reduït està format per quatre ampolles de gel, dues capses de mascaretes, una pantalla facial i tres capses de guants”, ha indicat.

A banda, cada centre rebrà un mínim d’una mampara protectora “per col·locar a les entrades i garantir la seguretat a l’hora d’atendre les famílies”, comenta. El nombre de mampares també variarà depenent de la dimensió de l’escola. “Les que preveuen una afluència d’alumnes major en tindran dues, tres o quatre”, assenyala.

Pendents de rebre material

El responsable del magatzem assegura que dilluns van sortir de Piera 1.300 lots que una empresa de L’Hospitalet de Llobregat s’encarregarà de repartir. Granell ha explicat que treballen a tota màquina per enllestir els que els queden abans del dia 19 de maig, moment en què es preveu que les escoles reobrin les seves portes per fer les preinscripcions presencials.

Amb tot, apunta que han hagut d’aturar l’activitat perquè se’ls ha acabat part del material necessari per preparar els lots. “Ens calen més guants i també més mascaretes quirúrgiques, que són les que s’envien”, comenta Granell que confia que en els propers dies es resolgui aquesta situació i puguin reprendre la feina. “Són productes que venen de fora, sovint de la Xina, i han de passar la duana i el procés és llarg, però esperem tenir-ho tot a punt divendres”, remarca.

Es calcula que 2.351 centres de tot Catalunya rebran aquests lots. En total es repartiran 2.855 mampares, 2.995 pantalles protectores facials, 5.850 capses de mascaretes quirúrgiques de 50 unitats, 10.080 capses de guants de 100 unitats i 10.000 litres de gel hidroalcohòlic.

La preinscripció escolar arrencarà de forma telemàtica demà dimecres, 13 de maig. Tot i que la previsió del departament d’Educació és que la majoria de famílies optin per aquesta modalitat, s’han reservat els dies 19, 20, 21 i 22 de maig per aquells ciutadans que tinguin dificultats per accedir a internet i fer-la a distància. Si s’escull aquesta modalitat caldrà trucar abans al centre per demanar cita prèvia.

Comentaris
To Top