Ciutat

Els instituts també acolliran les proves de selectivitat

Alumnes, a les proves de selectivitat / ÓSCAR ESPINOSA

Els instituts sabadellencs i de la resta de Catalunya també acolliran les proves de selectivitat, que estan previstes per als dies 7, 8 i 9 de juliol. Es faran tant en centres públics com en concertats amb l’objectiu de garantir les mesures de seguretat.

Així, els instituts se sumaran a les universitats com a seus de les proves d’accés a la universitat (PAU), després de l’acord entre la Conselleria d’Empresa i Coneixement i la d’Educació, per posar a disposició de Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) els centres de Secundària. L’objectiu és reduir en la mesura del possible els desplaçaments, tant d’alumnat com professorat, així com minimitzar el risc de contagi.

Les universitats públiques responsables d’organitzar les proves, mitjançant el CIC, estan treballant per definir un nou mapa de realització dels exàmens, amb una nova definició territorial i geogràfica amb la col·laboració i implicació directa d’Educació. La definició del nou mapa de la selectivitat no es traduirà que cada alumne s’examinarà en el seu centre d’estudi, sinó que es treballa amb la finalitat de distribuir l’alumnat prioritzant criteris de proximitat, el que pot significar que en alguns casos serà necessari seguir fent algun desplaçament, però més curt que l’habitual en anteriors edicions.

Aquesta mesura d’una nova distribució territorial dels exàmens anirà acompanyada de la resta de mesures que les autoritats sanitàries estableixin per a la població, i el CIC estarà atent a l’evolució de la pandèmia per assegurar la seguretat dels participants.

La Generalitat ha afirmat que aquestes mesures excepcionals per a la realització de les PAU requereix “més que mai” la complicitat de tots els agents implicats.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top