Ciutat

Menys temps per a llicències majors i per al pagament a proveïdors

Operaris treballant / VICTÒRIA ROVIRA

L’Ajuntament de Sabadell ha reduït de 7 a 1,5 mesos el termini de les gestions relacionades amb l’atorgament de llicències d’obres majors, segons ha explicat el portaveu del Govern, Pol Gibert, en una roda de premsa telemàtica posterior a la Junta de Govern Local d’aquest dimarts. A més, s’ha reduït, afegeix, el pagament a proveïdors en més d’un 57%, passant dels 63,08 dies al maig de l’any passat als 35,91 el març del 2020, optimitzant, així, els recursos disponibles en els diferents aspectes relacionats amb l’eficiència de l’administració i el foment de l’activitat econòmica.

En aquest sentit, s’han millorat, apunta, els processos i també els circuits administratius. Així mateix, en el cas del servei de llicències, en els darrers mesos s’hi ha incorporat més personal tècnic.

“La regidora Mar Molina i el cap d’Urbanisme, Antoni Sierra, han treballat per rebaixar el període per aprovar es llicències, de manera que s’ha aconseguit passar de 7 mesos a 1,5, un termini molt assumible i que es troba dins de la franja baixa dels municipis de Catalunya”, ha explicat Gibert.

Gibert ha especificat que s’ha aprofitat el període de confinament per accelerar en els processos administratius que han permès encarar els nous terminis que, ha admès, eren cavall de batalla de diferents forces durant la campanya electoral: “Era lent i dificultava la inversió”, ha afegit.

En aquest sentit, ha apuntat que aquesta mesura ha estat possible amb la incorporació de nous professionals a l’Ajuntament, sense que se n’hagi especificat el nombre, modificant els equips ja existents i millora els procediments tècnics.

D’altra banda, encara en l’àmbit de les llicències, el termini ja se situava en dos mesos i mig abans de l’emergència sanitària provocada pel coronavirus. L’esforç que s’ha continuat fent les darreres setmanes, sumat a la baixada de la demanda durant el confinament, ha permès rebaixar encara més aquest termini fins a situar-lo en mes i mig, i es continuarà treballant perquè cada cop sigui el menor possible, de manera que quan la demanda d’expedients comenci a pujar de nou, la gestió de cada cas es porti a terme com més aviat millor. Pel que fa a les obres menors, el termini es situa en 20 dies.

L’Ajuntament apunta en un comunicat que la intenció és continuar avançant en l’eficiència dels procediments, que podran continuar millorant encara més amb la implantació de l’administració electrònica.

Pel que fa a la reducció dels terminis en els pagaments a proveïdors, Gibert apunta que es tracta d’una mesura que ha permet passar dels 63 dies als 35.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top