Ciutat

Sabadell tindrà Festa Major però amb canvis importants

La cita se celebrarà del 4 al 7 de setembre però amb canvis importants

Ramon Mirabet, durant el concert a l'Eix Macià de Sabadell / ÓSCAR ESPINOSA

L’Ajuntament de Sabadell ha decidit mantenir la Festa Major de Sabadell d’aquest any. La cita s’ha de celebrar el primer cap de setmana de setembre, del 4 al 7, però les circumstàncies derivades de la pandèmia del coronavirus havien posat ombres i dubtes sobre com desenvolupar els actes de manera habitual. Per aquest motiu, s’hi han aplicat canvis importants.

Ja el mes passat l’Ajuntament va avançar al Diari de Sabadell que la Festa Major podria sotmetre’s a canvis importants si les autoritats sanitàries mantenen directrius estrictes per controlar la pandèmia del coronavirus. Per aquest motiu, des del consistori s’ha treballat amb diferents escenaris sobre com actuar en cas que s’hagin d’establir, per exemple, limitacions en la participació en actes massius, com ara els concerts de l’Eix Macià, el pregó o la jornada castellera.

Aquest dimecres, però, s’ha concretat que hi haurà Festa Major, però amb canvis importants, sempre respectant els límits d’aforament en espais i modificacions en el format d’esdeveniments. D’entrada, s’ha decidit diversificar la festa i fer-la arribar als barris, la majoria dels quals s’han quedat sense les seves festes respectives.

“Serà una Festa Major cent per cent sabadellenca, que tindrà com a característica el quilòmetre zero”, ha expressat l’alcaldessa, Marta Farrés, en una roda de premsa telemàtica, en què ha detallat que s’apostarà per reforçar la presència i participació de les entitats culturals de la ciutat i amb un augment important de l’aposta per les activitats de caire familiar. “Ha de servir, també, per reactivar el sector cultural de la ciutat”, ha afegit.

El pregó de Festa Major haurà de canviar de format / VICTÒRIA ROVIRA

Tot i que la presentació oficial del programa no es farà fins al mes de juliol, com és habitual any rere any, sí que s’ha assumit que calia un canvi de paradigma, a l’espera que les fases de desescalada estiguin avançades però sense comptar amb grans esdeveniments. “Hem d’aconseguir menys aglomeracions, arribar a tots els punts de la ciutat possibles perquè la gent no s’hagi de traslladar, amb la possibilitat que es puguin repetir actes en diferents punts”, ha apuntat el regidor de Cultura, Carles de la Rosa.

Aforaments i un castell de focs visible des d’arreu

És per això que s’incrementaran les mesures per fer controls d’aforaments, un aspecte tècnic en el qual encara s’està treballant. “Hem rebut moltes propostes de les entitats culturals de la ciutat, a qui ja hem traslladat la idea de modificar el model de la festa, i moltes són interessants, per això hi estem treballant”, ha apuntat el regidor.

El castell de focs clourà la festa, però de manera diferent / LLUÍS FRANCO

Sí que ha apuntat, però, que el castell de focs, que per segon any consecutiu assumirà l’empresa local Pirotècnia Gironina, es farà. “Estem en converses amb ells per veure com podem democratitzar el castell perquè sigui visible des de tota la ciutat”, ha expressat Farrés. És a dir, perquè el castell es pugui veure des dels balcons i terrats de la ciutat, indistintament del barri, i evitant que s’hagi d’anar a l’Eix Macià per gaudir-lo.

Un altre dels elements que hi ha sobre la taula és el pregó, que deixarà de banda el model tradicional de les multituds a la plaça de Sant Roc per presenciar el tret de sortida de la festa. Es podria estar treballant amb un format difós a través de la xarxa, si bé encara no s’ha concretat el sistema, i molt menys l’encarregat d’oferir-lo.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top