Ciutat

El 13,3% de professionals del Taulí haurien passat el coronavirus

Anàlisi d'un test PCR al laboratori del Taulí / VICTÒRIA ROVIRA

Els primers resultats provisionals de l’estudi de seroprevalença del Taulí indiquen que el 13,3% dels professionals haurien passat el coronavirus i han desenvolupat una resposta immunològica a la malaltia, segons ha informat aquest dissabte la corporació sanitària en un comunicat.

Dels primers 1.181 casos analitzats, s’ha trobat que un 13,3%, és a dir, 157 persones, han desenvolupat una resposta immune al virus amb anticossos IgG. L’estudi es fa mitjançant un test serològic que consisteix en l’extracció d’una mostra de sang venosa.

A data d’aquest passat dijous 14 de maig, 3.422 professionals havien demanat participar enallllaaaaaaaa l’estudi, dels quals en 3.189 casos s’ha programat el test i se n’han realitzat 1.392, el 43,6%. Els resultats provisionals fan referència als 1.181 casos analitzats pel laboratori i els resultats dels quals ja s’han comunicat a les persones corresponents. Al Taulí hi treballen al voltant de 4.000 persones (3.674 el 2018).

Els resultats provisionals permeten identificar el tipus de resposta en funció del resultat d’una prova PCR prèvia; és a dir, si abans de participar en l’estudi aquestes persones havien estat diagnosticades del coronavirus. Així, el 94% (46/49) de professionals que tenien una PCR positiva han desenvolupat anticossos. Dels que aquests prova era negativa, en canvi, només ho han fet el 25,5% (13/51). I, en els casos de professionals als quals no s’havia fet una PCR, el 9,1% (98/1.081) han donat una resposta serològica positiva. En aquest apartat s’han detectat 5 casos amb un resultat no concloent (0,5%).

Sense conclusions definitives, ara per ara

Des del Taulí s’explica que donada la provisionalitat de les dades encara no es poden extreure conclusions definitives. Un cop finalitzin les extraccions que s’estan realitzant als professionals, l’estudi continuarà amb la inclusió d’altres 600 persones, que en aquest cas seran pacients del mateix hospital i ciutadans de la població de referència. El projecte el finança la Fundació Banc Sabadell.

Comença l’estudi serològic del Taulí per determinar la immunitat dels seus professionals

Comentaris
To Top