Ciutat

El teu defensor: “Tenim talls de llum constants”

EL TEU DEFENSOR

El D.S., ara més que mai, està compromès amb tu. En moments d’incertesa, el periodisme és més necessari que mai. Per aquest motiu, hem engegat aquesta nova secció, pensada per i per a vosaltres. Podeu fer-nos arribar els vostres dubtes, suggeriments o reclamacions. Volem conèixer el teu cas i buscar-hi una solució plegats. Cada dissabte, rebrem les vostres històries. Tu ho expliques, el D.S. respon. Ens pots contactar per correu electrònic a [email protected]

El Fèlix i la Rosa ens escriuen per resoldre les incidències que tenen amb el subministrament a Can Feu i Campoamor:

“Tenim talls de llum constants”

Als barris de Can Feu i Campoamor, fa unes setmanes que patim talls de llum. Al principi era un tall puntual i, poc després, es restablia el servei. Fa uns dies vam arribar a comptabilitzar fins a dotze talls en un mateix dia. Això ens dificulta molt teletreballar, com molts veïns estan fent en aquests moments, cuinar o mirar la televisió. No sabem si és a causa de l’augment de la demanda, que fa saltar el diferencial, o per alguna mena d’avaria. És un tema de la poca potència? Són talls d’un minut, aproximadament, però molt seguits. També hem patit talls de més llarga durada. Cap al sud, ja n’hem tingut un total de 31. A alguns de nosaltres, l’ordinador ens està fallant a conseqüència del problema. 

“Una de les línies de mitjana tensió a 25 kV tenia un element malmès”

Malauradament, el Fèlix i la Rosa tenen raó, admet Rafael Macedo, responsable de la xarxa elèctrica d’Endesa al Vallès Occidental. Una de les línies de mitjana tensió a 25 kV que alimenta aquests dos barris tenia un element malmès que, en lloc de protegir el cable, com hauria de passar, provocava que hi hagués desconnexions que afectaven algunes zones d’aquests barris.

La degradació d’aquest element generava el que els tècnics en diuen microtalls, és a dir, talls perceptibles però de molt poca durada o fins i tot pampallugues que provoquen nombroses molèsties als veïns. Com que es tracta d’un defecte no permanent, va dificultar molt la seva detecció, justifiquen. Finalment, aquesta setmana ja s’ha localitzat i s’ha procedit a substituir-lo.

Un fanal d’un carrer de Campoamor / D.S.

Des d’aleshores, el problema no s’ha tornat a reproduir. Igualment, Endesa indica que els clients connectats a aquesta línia també estan patint desconnexions de més llarga durada que venen originats per les incidències que s’han produït en un tram de cable subterrani de mitjana tensió a la zona de Campoamor.

D’aquesta manera, Macedo avança que aviat s’iniciarà una actuació per substituir més de 2.000 metres de línies subterrànies que afectaran, entre altres, el passeig d’Espronceda i els
carrers de Campoamor i de Concha Espina. Amb tot, el responsable de la xarxa elèctrica lamenta les molèsties i garanteix noves inversions en les infraestructures de Sabadell.

Comentaris
To Top