Ciutat

Injecció de 70.000 euros al servei d’integració laboral en matèria de salut mental

La Junta de Govern Local de Sabadell ha aprovat aquest dilluns l’acceptació de l’ajut atorgat per la Diputació de Barcelona per al finançament del servei d’integració laboral en matèria de salut mental. Es tracta d’un ajut que suposa una aportació de 70.527,63 euros.

El servei es dispensa principalment des de l’edifici del Vapor Llonch, on s’atén persones vulnerables amb les quals es fa un treball intensiu d’orientació, capacitació, entrenament i acompanyament per millorar les seves competències i, en definitiva, el seu posicionament en el mercat laboral. L’objectiu és mantenir la persona ocupada, estructurar el seu temps i oferir la possibilitat d’adquirir nous rols, noves destreses i habilitats, la qual cosa repercuteix positivament sobre la seva autoestima i sentiment d’utilitat, afavorint l’autonomia i la integració social.

“Al començament del procés es fa formació i orientació, per dotar les persones de més autonomia, i un cop inserida en una empresa, es fa un assessorament i un acompanyament per garantir que es pot adaptar al lloc de treball i que sigui un cas d’èxit”, detalla el regidor d’Acció Social, Eloi Cortés.

L’altre vessant del servei és sensibilitzar empreses amb necessitat de personal, motiu pel qual s’hi treballa des de la detecció de necessitats, anàlisi del lloc de treball, selecció de candidats, assessorament en contractacions bonificades, gestió d’estades de pràctiques formatives no laborals i el seguiment i suport a l’empresa després de la contractació.

 

Xifres 2019

L’any 2019, un total de 270 persones en tractament de salut mental derivades del Centre de Salut Mental de la Corporació Sanitària del Parc Taulí van ser ateses per alguns dels diferents serveis o programes específics que Promoció Econòmica ofereix per a aquest col·lectiu. En total, es van comptabilitzar 112 insercions laborals.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top