Ciutat

Les terrasses tornen a Ca n’Oriac

L'avinguda de Matadepera, aquest dilluns de fase 1 / D.S.

Aquest dilluns serà un dia recordat per molts dels treballadors i propietaris dels bars i restaurants de la zona nord de Sabadell. Després de setanta-dos dies d’aturada forçosa per la Covid-19, l’avinguda de Matadepera ha recuperat, encara que sigui a mig gas, l’aspecte habitual amb terrasses plenes de sabadellencs esmorzant o prenent un refrigeri.

Un d’ells ha estat el Bar Alegre, ubicat al capdamunt de l’avinguda en direcció Matadepera, que, per fi, ha pogut posar a peu de carrer la dotzena de taules per atendre els primers clients: “Veig la gent molt conscienciada, respectant les mesures i amb ganes d’oblidar aquests últims mesos”, explica el Vicente, propietari de l’establiment. La mesura adoptada per l’Ajuntament ha permès que aquest sabadellenc, i com molts altres, pugui continuar tenint les mateixes taules. Per evitar que algú es quedi sense poder prendre’s el seu cafè o l’entrepà, el Vicente comenta que “hem fet un curs de gestió de la Covid-19 i hem arribat a la conclusió que el millor era establir uns horaris per si ens trobem que hi ha cua. De moment, però, no ha estat el cas. Del dia d’avui em quedo amb l’alegria de tornar a veure clients habituals que feia molt temps que no veia i de poder arribar a l’esperada fase 1”, sentencia.

El bar Alegre, aquest dilluns / D.S.

Uns metres més avall, en direcció Sabadell, el Frankfurt La Unión tornava a aixecar la persiana del local dos mesos i escaig després de fer-ho per darrera vegada el passat 14 de març: “Ha estat molt dur, sense facturar ni fer res. I nosaltres que només som la meva dona i jo, imagina’t la resta de comerços amb treballadors…”, explica el Juan, propietari de l’establiment ubicat al xamfrà de la plaça del Pi. Si avui dilluns ja tenia 10 comensals per dinar, dijous ja ho tenia tot reservat. Un bon senyal que, segons afirma el propietari, serà la clau per reactivar el comerç: “Qui ens ha d’ajudar de sortir d’aquesta situació serà el client d’aquí. En lloc de demanar a Amazon, els comerciants del barri hem de ser la primera opció”. Mentre serveix els primers entrepans i refrescos de la jornada, assegura que el dia està anant tal com se l’imaginava: “Això va en funció de cada negoci, però nosaltres no ens podem queixar. Estic content”, exclamava.

La plaça del Pi, aquest dilluns / D.S.

Si bé és cert que la gran majoria de comerços i bars han obert, n’hi ha hagut alguns que avui dilluns encara continuen tancats. Segons expliquen veïns de la zona, la majoria dels propietaris són d’origen xinès. A la paret de l’establiment hi resa: “Tancats per vacances, tornarem pròximament”.

Comentaris
To Top