Ciutat

Un any de les eleccions municipals: el PSC recupera l’alcaldia de Sabadell

Marta Farrès celebra la victòria a la seu del PSC / VICTÒRIA ROVIRA

Aquest dimarts fa just un any de les darreres eleccions municipals que van suposar el retorn del PSC al govern de Sabadell de la mà de l’inesperat resultat de Podem. Amb un únic representant al ple, Marta Morell, la formació morada va permetre trencar qualsevol aritmètica possible per configurar un govern alternatiu liderat per l’ERC de Juli Fernàndez i va convertir Marta Farrés en la primera dona a ostentar l’alcaldia de Sabadell.

Suposava, també, que els socialistes recuperaven el comandament de l’Ajuntament després dels quatre anys a l’oposició. Amb 10 regidors, Farrés va esmicolar totes les previsions fetes, i deixaven curts els 7 que va obtenir ERC, que havia governat Sabadell entre 2015 i 2017. Des de llavors, la Crida de Maties Serracant havia ocupat l’alcaldia.

Els socis de govern de 2015 a 2019 / D.S.

No obstant això, tota possibilitat de pacte es va esvair en una nit electoral on Sabadell en Comú, liderada per Joan Berlanga, es quedava sense representant en el consistori, malmès per la fragmentació de la seva opció de vot amb la decisió de Marta Morell de presentar-se pel seu compte sota les sigles de Podem, i la de Ramon Vidal de fer-ho sota Ara Sabadell.

També quedaven fora del consistori Marisol Martínez i 100% Sabadell, que es va veure afectada per la imposició de canviar de nom a mitja campanya, deixant enrere la marca Guanyem Sabadell. Esteban Gesa també es va veure obligat a veure els toros des de la barrera en perdre el PP l’únic representant al ple municipal.

Mentre la Crida perdia un representant, quedant-se amb tres, Ciutadans, amb Adrián Hernández al capdavant, es mantenia també amb tres, tot i les aspiracions de sumar més regidors al ple sabadellenc. També tres regidors va obtenir Lourdes Ciuró amb Junts per Sabadell.

Ara, però, un any després, les previsions i els fulls de ruta de ciutat s’han vist alterats per una pandèmia gens esperada que farà redireccionar els esforços previstos en clau de ciutat a sostenir l’activitat i l’economia local, així com les famílies que s’han vist afectades per la crisi derivada de la Covid-19.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top