Ciutat

Crit d’auxili de les llars d’infants privades: “Estem a punt de tancar”

L’escola bressol Colorins / cedida

Les llars d’infants privades no podran aguantar econòmicament més temps amb les classes buides. Després de dos mesos amb els penjadors de l’aula buits de motxilletes, amb els ingressos reduïts a zero, la seva situació es complica molt. I el retorn que ha plantejat Educació a partir a la fase 2, amb un màxim de cinc alumnes per espai, tampoc no és rendible. “Estem a punt de tancar, demanem un pla de rescat per sobreviure, perquè aquesta situació és desbordant”, lamenta Nuria Pinteño, directora de l’escola bressol Colorins.

“En l’àmbit econòmic serà difícil obrir, perquè haurem de pagar més a la professora que el que et suposen els nens a la classe”, afegeix la mestra, qui ha reunit 16 llars d’infants privades per fer pinya, per magnificar el crit d’auxili.

Una d’aquestes és Cau Catau, on encara no saben si obriran: “Si s’hagués de fer un esforç econòmic perquè les famílies ho necessiten, intentaríem fer-lo i obrir per elles… Però encara no ho sabem, les condicions amb què ens deixen obrir són molt difícils”, assenyala Elisabet Fité, una de les sòcies de la llar d’infants. El que més li preocupa, per sobre de tot, i que de fet veu molt complicat, és que els obliguin a mantenir una distància amb nens de 0 a 3 anys: “No ens deixaran ni abraçar-los… I vindran d’estar tres mesos amb els seus pares, no vindran d’unes vacances”.

Aula buida de l’escola bressol colorins / CEDIDA

Si obre l’escola bressol Sol Solet, també serà per responsabilitat amb les famílies. “No treballem com un negoci, el que guanyem és per pagar a qui hi treballa. No tenim múscul econòmic per estar tancats”, resumeix la directora, Goretti Guillén.

Pinteño ja va patir la crisi econòmica del 2008, moment en què la natalitat va decaure i, per falta de nens, va necessitar ajuntar-se amb una altra escola bressol. Paradoxalment, un dels problemes d’aquesta crisi és que no es podrà donar servei a totes les famílies que ho necessitin, perquè les ràtios s’hauran d’abaixar: “El mes de juny-juliol tinc 40 sol·licituds. A qui li dic que sí i a qui no? No em veig en cor de dir sí a un nen i no a un altre”. La directora de Colorins, en qualsevol cas, no veu possible obrir imposant distàncies: “Volem obrir perquè ens necessiten les famílies. Però amb unes condicions que puguem fer-los petons i abraçar-los, que puguin jugar entre ells. Els nens són els grans oblidats”.

Les llars d’infants privades alerten que no obriran si no és amb condicions òptimes per als nens

Comentaris
To Top