Ciutat

Reforç de l’Oficina d’Habitatge per atendre les noves convocatòries d’ajuts al pagament de lloguer

L’Oficina Comarcal d’Habitatge, la finestreta de sol·licituds d’ajut al lloguer per a la població a 12 municipis de la comarca, es reforça per atendre les noves convocatòries d’ajudes al pagament de lloguer. En aquests moments estan en marxa diferents convocatòries, una de les quals de nova creació relacionada amb la Covid-19.

Per poder atendre les persones usuàries, s’ha habilitat que les sol·licituds puguin presentar-se telemàticament, i que en els casos de dificultat, es pugui fer el tràmit presencial, sempre amb cita prèvia. També es reforça l’equip de treball de l’Oficina, amb una nova persona, i s’ha intensificat la comunicació amb els ajuntaments, als quals es dona servei, que també atenen directament la població si cal fer la sol·licitud presencialment.

Tal com ha explicat la consellera d’habitatge, Mar Sempere, “aquests dies ja s’atén les persones interessades en la nova línia d’ajuts Covid de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i els propers dies es preveu que també s’activin convocatòries per a les subvencions per al pagament del lloguer per a persones majors de 65 anys i la convocatòria anual de subvencions per al pagament del lloguer del Ministeri. Amb el reforç de l’Oficina i la presentació telemàtica de sol·licituds volem estar al costat de la ciutadania que necessiti suport en habitatge ”

Des de l’Oficina Comarcal d’Habitatge es dona cobertura a la població dels municipis de Badia del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Matadepera, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Polinyà, Viladecavalls, Vacarisses, Sant Llorenç Savall, Ullastrell, Rellinars i Gallifa.

Donada la situació actual d’emergència sanitària, es promou la gestió telemàtica de les sol·licituds, per evitar els tràmits presencials i el contacte amb el paper i també per afavorir l’agilitat en la gestió. En aquest enllaç s’accedeix al portal de tràmits de la Generalitat, i a tota la informació. Des de l’Agència també es posa a disposició un telèfon de suport al ciutadà per a les consultes que puguin tenir per la seva tramitació, 900 922 841.

En casos excepcionals, quan sigui del tot impossible fer la sol·licitud telemàtica, s’atendrà les persones usuàries presencialment, amb cita prèvia que cal sol·licitar al telèfon 93 727 35 34. En el moment de sol·licitar la cita prèvia via telefònica, el personal de l’Oficina també oferirà l’assessorament sobre quina és la convocatòria d’ajuts més adequada segons la situació de cada sol·licitant, així com el llistat de documentació que cal aportar en el moment de formalitzar el tràmit de sol·licitud. L’Oficina Comarcal d’Habitatge s’ha adequat per garantir la protecció i seguretat de tothom.

Nova línia d’ajuts COVID per a habitatge de l’Agència d’Habitatge de Catalunya

Des del 19 de maig fins al 30 de setembre està oberta la convocatòria de la nova línia d’ajuts COVID, per la qual s’estableixen les condicions d’accés als ajuts per contribuir a minimitzar l’impacte econòmic i social de la Covid-19 en els lloguers de l’habitatge habitual. Es tracta d’ajuts directes per pagar un màxim de 6 mensualitats de lloguer (màxim 900 euros de renda), des d’abril a setembre, per a famílies amb despeses de lloguer i subministraments bàsics que superin el 35% dels seus ingressos. A la demarcació de Barcelona s’estableix la quantia màxima de l’ajut en 750 euros mensuals. Per tant, l’import màxim de la subvenció serà de 4.500 euros.

Les sol·licituds s’aniran resolent per ordre d’entrada al registre de l’AHC (amb tota la documentació justificativa completa) i fins a esgotament de la partida pressupostària. Per tant, quan abans es sol·liciti més possibilitats hi ha d’obtenir una resolució favorable.

Comentaris
To Top