Ciutat

Endesa recupera la xarxa d’atenció presencial pels clients de Sabadell

La xarxa d’atenció presencial d’Endesa als clients de Sabadell i de tot Catalunya quedarà reoberta al llarg d’aquesta setmana després que els últims quinze dies s’hagi reprès paulatinament l’activitat als centres ubicats en aquelles regions sanitàries que ja havien passat a la fase 1. Així, torna a haver-hi atenció al públic als 58 punts de servei i oficines comercials que hi ha repartits per tot el territori català, dos dels quals a la capital vallesana.

Els darrers centres en recuperar la seva activitat han estat els ubicats a Barcelona ciutat i a l’àmbit metropolità nord i sud. En concret, es reobre al públic un total de 25 instal·lacions distribuïdes per les comarques del Baix Llobregat (5), el Barcelonès (12), el Vallès Occidental (4), l’Oriental (2) i el Maresme (2) en línia amb el pla de desescalada establert per les autoritats arran de la crisi sanitària provocada per la Covid-19.

Tot i així, s’ha incorporat un sistema de cita prèvia que es recomana utilitzar per a evitar aglomeracions, així com per poder millorar l’atenció a les necessitats d’assessorament de cada client i poder aplicar correctament les mesures d’higiene i seguretat. A Sabadell, els centres es troben al carrer Sallarès i Pla i a l’Eix Macià.

Per a reservar dia i hora, els clients que ho desitgin poden demanar cita online a la web d’Endesa Energia o bé a Energia XXI en funció de si es té contractat el mercat lliure o regulat, respectivament, així com mitjançant les app “Endesa Clientes” o “Energía XXI”. En tots els casos s’haurà de seleccionar la ubicació, tipus de servei i la data i hora de preferència. A continuació, i segons el codi de reserva obtingut, es comunicarà el dia i hora.

Així mateix, també s’han implementat tota una sèrie de mesures preventives contra la Covid-19, des de mampares de protecció en els lloc d’atenció personal, mascaretes, guants o gels hidroalcohòlics, fins a control d’accés i circulació dins dels establiments, accés preferents a clients majors de 65 anys i cartells informatius, entre d’altres.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top